Anna autózik


http://mocorgohaz.hu/

-Mesélj kicsi Anna, milyen napod volt ma az óvodában?- kérdezte anyukája a négy éves kislányt, miközben hazafelé sétáltak egy május végi napon. 
-Sírtam.- jelentette ki egyszerűen a kislány
-Mi történt?- kérdezte anya meglepődve. Ez nem volt jellemző...

Kép forrása: Created with Imagine

-Mesélj kicsi Anna, milyen napod volt ma az óvodában?- kérdezte anyukája a négy éves kislányt, miközben hazafelé sétáltak egy május végi napon. 
-Sírtam.- jelentette ki egyszerűen a kislány
-Mi történt?- kérdezte anya meglepődve. Ez nem volt jellemző Annára. Mindig jó kedélyű, boldog gyerek volt. 
-Marci folyton elvette tőlem a piros kisautót és azt mondta, hogy menjek babázni, mert az autó csak fiúknak való. - válaszolta csalódottan a kislány.
-Ó, hát ez baj!- mondta anya, miközben azon törte a fejét hogyan is adhatna megfelelő tanácsot ebben a helyzetben. 
Anna szorosan fogta édesanyja kezét miközben átkeltek a zebrán. Előtte alaposan elnéztek jobbra is, balra is, hogy biztosak legyenek abban, hogy nem jön autó, vagy pedig ha közeledik feléjük, akkor időben megáll. Mikor átértek az út túloldalára anya ismét megszólalt. 
- Mit szólnál hozzá, ha áthívnánk Marcit hozzánk játszani hétvégén és megmutatnád neki milyen klassz kis autóid vannak?
-Az remek lenne! Szeretném neki megmutatni az autós újságomat is!
Szombaton ebéd után Marci lelkesen nyomta a csengőt Annáék kapuja mellett. A kislány és anyukája boldogan engedték be a kisfiút és szüleit. Amíg a felnőttek helyet foglaltak a nappaliban és beszélgetni kezdtek, addig Anna behívta Marcit a szobájába. 
-Nézd mennyi autóm van nekem! Ebben a fehér dobozban tartom őket. Megnézheted mindet és játszhatsz is velük, megengedem neked!- mondta  a kislány kedvesen. 
-Te tényleg nagyon szereted az autókat!- döbbent le Marci a sok autót látva
-Igen, apukám el szokott vinni versenyekre is néha és én nagyon élvezem. Ha nagy leszek autószerelő vagy autóversenyző akarok lenni!- hadarta a szőke, kék szemű kislány fülig érő szájjal.
-Ne haragudj, hogy pár nappal ezelőtt nem hagytalak az oviban autózni. Bocsánatot kérek!- ölelte át Marci a kislány vállát.
-Semmi baj, nem haragszom! Ne azt tudnod kell, hogy nincsenek fiús meg lányos játékok. Egy kisfiú is szerethet például babákkal játszani. Mert később lehet, hogy gyerekorvos lesz belőle. Egy kislány is szerethet markolókkal játszani, mert élvezi. Nem attól függ, hogy fiúk vagyunk-e vagy lányok. Apa imád vasalni! De ez titok!- kuncogott a kislány.
-Igazad lehet.- mélázott el a kisfiú. 
Nagyon gyorsan elrepült a szombat délután. A szülők is jól érezték magukat, amíg a gyerekek önfeledten játszottak és igazán bölcs dolgokra tanították egymást. 
Azóta Marci is együtt autózik a kislányokkal az oviban, sőt néha még a babákat is segít nekik felöltöztetni. 

 

Kajtàn Brigi, Amatőr

Ezt a mesét írta: Kajtàn Brigi Amatőr

Sziasztok! 35 eves vagyok, Nyiregyhazan születtem és éltem 20 éves koromig. Jelenleg Spanyolorszagban elek ferjemmel es kisfiunkkal. Amióta az eszemet tudom, olvasok. Írni körülbelül 8 éves koromban kezdtem. Azóta is írok, kisebb megszakításokkal. Egy ideje írok az anyasàgròl, szülőségről. Sokszor kacerkodtam a gondolattal, hogy gyerekeknek is írjak. 2022 év végén írtam meg az első mesémet, akkoriban találta...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!