Az icipici róka és kis barátai

Az icipici róka vadkacsára vadászott a tóparton.

Óvatosan, lassan lépkedett. Már- már vészesen közel ért zsákmányához, a száját nyalogatta a nyelvével. Már a nyálát is elcsorgatta, a finom ebédre gondolva, amikor egyszer csak megzizzent-zörrent a nádas. Egy icipici vadkan csörtetett nagy vígan, nagyokat röffentve. A vadkacsa ijedten felröppent. Nagyon mérges lett az icipici róka és kergetni kezdte vadkan barátját.

Szaladt-szaladt árkon-bokron keresztül. Szaladt jobbra, szaladt balra, erre meg arra, aztán körbe-körbe. Egyszer csak szembe jött vele az icipici farkas. Későn vette észre az icipici vadkant és összeütköztek. Jajgatott a kicsi vadkan: jaj-jaj-jaj!

Ekkor ért oda az icipici szarvas is. Későn vette észre az icipici farkast és összeütköztek. Jajgatott a kicsi szarvas: jaj-jaj-jaj!

Ekkor ért oda az icipici őz. Későn vette észre az icipici szarvast és összeütköztek. Jajgatott a kicsi őz: jaj-jaj-, jaj!

Ekkor ért oda az icipici borz. Későn vette észre az icipici őzet és összeütköztek. Jajgatott a kicsi borz: jaj- jaj-jaj!

Ekkor ért oda az icipici sün. Későn vette észre az icipici borzot és összeütköztek. Jajgatott a kicsi sün: jaj- jaj-,jaj!

Ekkor ért oda az icipici nyúl. Későn vette észre az icipici sünit és összeütköztek. Jajgatott a kicsi nyúl: jaj-jaj-, jaj!

Ekkor ért oda az icipici egér. Későn vette észre az icipici nyulat és összeütköztek. Jajgatott a kicsi egér: jaj- jaj-jaj!

Ekkor ért oda az icipici róka. Azt látta, hogy minden kis barátja sír-rí. Gondolkodott, hogy most mit tegyen? Aztán kitalálta. Bocsánatot kért a pajtásaitól, hisz miatta történt a baj. Azon nyomban kibékültek és újra jó barátok lettek.

Itt a vége, fuss el véle!

Gani Zsuzsanna, hobbi meseíró, történetíró, versíró

Hét éve kezdtem verseket, meséket, történeteket írni, melyek főként a természetről, illetve hagyományőrzésről szólnak. De írok érzékenyítő meséket is, melyek az alapvető emberi normákra tanítanak. Szívesen írok tündérmeséket, illetve rövid állatmeséket is. Hobbiból írogatok. Kedvenc költőm: Petőfi Sándor. Folyóiratokban, antológiákban jelententek, jelennek meg verseim, meséim, történeteim. Egy költe...