Bambi boci a vödörben


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Bambi boci a vödörben
Kedves gyerekek! Belefér egy boci a vödörbe? Ugye nem! De képzeljétek csak el, bizony a Bambi, mégis bele esett egyszer a vödörbe. 
Nos figyeld csak! Hogyan is történik az eset? 
A mese szereplőit már ismerheted a „Senki gyer...

Kép forrása: saját

Bambi boci a vödörben

Kedves gyerekek! Belefér egy boci a vödörbe? Ugye nem! De képzeljétek csak el, bizony a Bambi, mégis bele esett egyszer a vödörbe. 

Nos figyeld csak! Hogyan is történik az eset? 

A mese szereplőit már ismerheted a „Senki gyermeke” című történetből. Itt megtudhatjuk, hogyan is alakul Pirianya és Csillag további sorsa. 

Piri néni egy véletlen folytán talált rá Csillagra és a kutyájára Senkire.   A kislány eddigi élete során, már nagyon sok családnál megfordult. De sehol sem volt sokáig. Ugyanis ő nem egy átlagos gyermek. Olyan képességekkel rendelkezik, amelyek megriasztják az embereket. És így nem kellett senkinek. Mondván, különös és kiszámíthatatlan senki gyermeke nekik nem kell! 

Csillag tényleg különleges kislány. Ha nagyon akarja, például tudja, hogy az emberek, mit gondolnak éppen. Aztán az akaratát áttudja adni másokra, vagy képes átváltoztatni élőlényeket. Bár saját bevallása szerint ez a képessége, még kicsit bizonytalan.

Piri néni viszont elfogadta minden furcsa képességével együtt. A találkozásuk után, ő lett a kislány Pirianyukája. És azóta már intézi, hogy ők ketten, hivatalosan is egy család lehessenek.

Csillag és Senki a kutyája, csak rövid ideje él az új otthonukban. És nagyon jól érzik magukat. A kislány ősszel már iskolás lesz. De addig még van idejük egymást kölcsönösen megszokni, megismerni. Ő most ismerkedik azzal, hogy milyen is az élet, ha családban élünk. Neki még sok mindent meg kell tanulni, ismerni. Így aztán állandóan Pirianya körül sertepertél, ismerkedik mindennel.

Az istállóban a két tehénnel, Csámpival és Jámborral, na meg az ő borjával a Bambival, már megismerkedett. Mondhatjuk, hogy a borjú különösen a szívéhez nőtt. Megszerette. 

Már az első találkozásnál ők ketten barátok lettek. Főleg, mikor megtudta, hogy Pirianya, Bambit már száraz élelemre fogja. Nem szophat tejet az anyja tőgyéből. Pedig ő tudja, hogy a borjú ezt nem akarja. Egy kis ideig szeretne még kisborjú maradni. Amikor ezt Csillag, Bambitól megtudta, akkor elhatározta, segít neki. Ha szeretne, hát csak legyen kicsit tovább kisborjú!

Igaz, anyával már a megismerkedésük napján kötöttek egy egyezséget. Még pedig, hogy rajta nem próbálja ki a különleges képességét. Csak akkor, ha arra engedélyt kap tőle. Az állatokról viszont nem szólt az egyezség! … Így aztán Csillag elhatározta, segít Bambinak, hogy még egy ideig bocika maradhasson.

Aztán az történt, hogy Pirianyuka este ment az istállóba a teheneket fejni. Fogta a fejéshez használt vödröt és nekilátott a tejgyűjtésnek. Először a Csámpi volt a soron. Hamar végzett is vele. Szépen volt frissen fejt tej a vödörben. És a tejes vödröt félre tette. 

Lehet, hogy nem kellett volna? … Ugyanis a Bambi boci, még szeretett volna egy kis tejecskét magának. És elindult a tejes vödör felé. … Ekkor a különleges képességekkel rendelkező Csillag, egy erős elhatározással a bocit, kicsibocira változtatta. Mert hiszen ő tudta, hogy Bambi ezt akarja!

Csakhogy! … Hiba csúszott a varázslásba. Csillag csak egy kicsit szeretett volna visszamenni az időben. Csak annyira, hogy Bambi kapjon még pár bocihónapot. De, nem így történt!  A bocizsugorítás túlságosan jól sikerült. Képzeld csak el! Egyik pillanatban még tejet iszik a vödörből. Aztán jön az átváltozás! Egy csettintés és egy törpe borjú lett belőle. 

Ha láttad volna! Olyan kicsi lett és a vödörbe …tocccs! … beleesett. Ahogy a fejét a tejből kidugta, hát a vödörnek, borjú feje és két füle lett! ... Bambiból bizony egy icipici tehénke lett!  Ahogy a kislány ezt meglátta, rögtön rájött, … hajaj! – a varázslást nagyon elrontotta. Szaladt a vödörhöz, hogy a bocit a tejből kimentse. Mire odaért, Bambi a vödröt már feldöntötte. És a kiborult tejet a földről szürcsölte. Addigra már Pirianya is odaért. Hát itt meg mi történt? -kérdi. Kiborult a tej! -mondja Csillag szemlesütve. Azt látom kislányom! 

De mi történt Bambival? -Hát kicsit össze zsugorítottam. De, nem így akartam! -mondja a kislány. Sajnálom anya! Ne haragudj! Gyermekem ezt miért csináltad? -kérdi. Csak szerettem volna, hogy Bambi még kicsi borjú maradjon. Mert ezt ő is így akarta. Nekem elmondta. -Szólt Csillag síró hangon. 

De hiszen a tehenek, de még a borjak sem tudnak beszélni! – csodálkozik az anyuka. Mi értjük egymást. Tudod egy különleges lánynak lettél az anyukája. Emlékezteti Pirianyukát a kislány. Igen emlékszem kislányom. De úgy látom komolyan el kell beszélgetnünk erről a te különleges képességeidről.

Most viszont törd azon azt a különleges buksidat, hogy Bambit, hogyan tudod visszaváltoztatni. Mert azt ugye látod? -így nem maradhat. Hiszen alig nagyobb, mint a kutyád Senki! Igen. Én is látom. Itt maradok egy kicsit vele az istállóban. Magamra hagysz egy kicsit? -kérdi a gyermek.

Maradj csak. De semmi kísérletezés! Hidd el Bambinak jó élete lesz. Csak sikerüljön őt visszaváltoztatni! Azért ne maradj sokáig kérlek. Még beszélnünk kell a különlegességedről. -Szólt vissza.

Aztán Csillag ott maradt az istállóban a két tehénnel és a mini bocival.

Sajnálom Jámbor! Ilyen kicsire nem akartam zsugorítani a bocikádat. Én csak azt szerettem volna, ha még egy kis ideig a kicsi bocid marad. Hiszen ő is így akarta. Mindent megteszek, csak legyen újra a régi Bambi! Még ha többet nem is tudok átváltoztatni senkit és semmit, akkor is. -Mondja szomorúan a tehénnek.

Tudom, hogy megbántad. És látom, igazán szereted Bambit. -Biztosan sikerülni fog. De azt tudnod kell! Vannak dolgok, amibe nem avatkozhatunk bele, még akkor sem, ha meg tudjuk csinálni. Hagyni kell, hogy a dolgok megtörténjenek a maguk természetes rendjében. Ezt jól vésd abba a kivételesen okos kis fejedbe! -Múúú …. 

Megjegyzem, amit mondtál!

Aztán Bambit az ölébe vette és azt mondta neki. Ne haragudj, én csak jót akartam. Most aludj kérlek! Remélem reggel mire jövök a régi Bambi leszel. A borjú pedig a fejével végig simította a könnyeivel küszködő kislány arcát, aki még súgott valamit a boci fülébe. És Jámbor mellé tette a szénára. Vigyázz rá kérlek! -mondta. Jó éjszakát! Reggel jövök.

Alighogy elköszönt Csillag a tehenektől, már az ajtóban Pirianya várta. Na, minden rendben? -kérdezte. Reggel meglátjuk. -válaszolt a fogadott anyukájának. 

Akkor gyere kincsem kész a vacsora. Utána pedig még beszélnünk kell erről a te különleges képességedről. Meg kell tanulnunk vele okosan együtt élni!

Aztán vacsora után tényleg nagyon sokat beszélgettek. Jó sokáig ébren voltak. Nem kis időbe tellett, míg alaposan átbeszélték a dolgokat. Hiszen nem találkozik az ember minden nap, egy ilyen különleges képességekkel megáldott gyermekkel! És hát, Csillagnak is meg kell tanulnia, hogy csakis okosan használhatja a kivételes képességét. 

A késői lefekvés ellenére, Csillag már reggel korán kibújt az ágyból. A kíváncsisága nem hagyta aludni. Izgult. Csak sikerüljön! -gondolta. Bambi legyen a régi. Azt sem bánja, ha többet nem tud átváltoztatni senkit és semmit. 

És ahogy felöltözött első gondolata volt, hogy hívja anyát, mert már nem tud tovább várni. Kíváncsi mi van a Bambi bocival. Félve és nagyon drukkolva lépett az istállóba. Jámbor és Csámpi is, egy halk múúú… köszöntéssel fogadta őket. Mint aki azt mondja pszt….alszik! Hagyjuk még aludni kicsit! És csendben közelebb mentek. Akkor látták, hogy bizony, aki alszik édesen a friss szénán az nem más, mint a régi Bambi. 

Csillag örömében azt sem tudta mit csináljon. Összevissza puszilta Pirianyát. De jó, hogy sikerült! Tudod anya! Egy jó ideig nem is akarok a különleges képességemre gondolni. Csak a lányod szeretnék maradni! -Mondta és átölelte a mellette álló asszonyt. Ennek nagyon örülök. Legyél egyszerűen csak gyermek. Én azon leszek, hogy igazán jó és szép gyermekkorod legyen! 

A különleges képességed kamatoztatását pedig hagyd későbbre. Amikor már okos felnőtt leszel biztosan nagyobb hasznát veszed. Most pedig menjünk! Ezt a sok izgalmat ki kell pihenni. -Mondja az anyuka. Örüljünk, hogy ennek a bocizsugorítási kalandnak végül is, jó vége lett!

 

 

 

Keresi Magda, amatőr meseíró

Ezt a mesét írta: Keresi Magda amatőr meseíró

Hét unokás nagymamaként közel hetvenévesen kezdtem meséket írni. Tulajdonképpen az unokák indítottak el a meseírás útján. Egy közös alvásnál, kitalált mesét kértek tőlem. Kénytelen voltam rögtönözni. Csak a következő alkalomnál már nem emlékeztem pontosan a mese szövegére. Ráadásul ők is, ahány gyermek, mind máshogy emlékezett a kitalált mesére.. Így aztán, hogy ne legyen vita, elkezdtem leírni a meséket. H...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!