Berke manó és a csiga


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Egy napon a Végeláthatatlan rengetegben Pipacs, a csiga, elhatározta, elmegy a tisztás szélén növő szederbokorhoz. Finom, édes szedrek nőttek a bokron. Pipacs hajnalban kimászott a  lapubokor alól, ahol lakott, s elindult a szederbokor felé. Lassan mende...

Kép forrása: Saját munkám

Egy napon a Végeláthatatlan rengetegben Pipacs, a csiga, elhatározta, elmegy a tisztás szélén növő szederbokorhoz. Finom, édes szedrek nőttek a bokron. Pipacs hajnalban kimászott a  lapubokor alól, ahol lakott, s elindult a szederbokor felé. Lassan mendegélt a keskeny erdei ösvényen. Ám egy éhes rigó lecsapott a kis csigára. Szegény Pipacs rettenetesen megijedt! Rögvest visszabújt a házikójába. Hiszen mindjárt felfalja ez a rigó!  Azonban a rigó csőréből kipottyant a csigaház, s legurult az út melletti mély árokba, a füvek és a virágok közé. Ez volt Pipacs szerencséje, ugyanis a rigó nem találta meg. El is repült, hogy más reggelit találjon magának. Pipacs előmerészkedett a házából, s rémülten látta: egy mély árok fenekén van. Bárhogy is próbálkozott, nem tudott kimászni.

- Segítség! Segítség! - kiabálta kétségbeesetten a csiga. Berke, az apró erdei manó, és Cincogi, az egér, épp arra jártak. Rohantak mindketten a hang irányába.

- Mit csinálsz odalent, Pipacs? - kiáltott le neki a manó.  - Nem tudsz kimászni? Na, várj csak, majd mi segítünk  - ereszkedett le a manó az árokba. Az egér és a manó nekiveselkedtek és tolni kezdték a csigát felfelé. A meredek árokfalon nehéz volt felfelé tolni a csigát. A nyirkos mohán és a füveken meg - megcsúszott a manó és az egér. Végül addig - addig húzták - vonták a csigát, míg el nem érték az ösvényt. Pipacs nem győzött hálálkodni a barátainak:

- Nagyon köszönöm, barátaim, hogy segítettetek! Egyedül nem tudtam volna kimászni!

- Ugyan, Pipacs, nincs mit! - szabadkozott Berke.  - Inkább menjünk és együnk szedret! - javasolta a manó. Így is tettek. A három jó barát alaposan belakmározott az édes szederből.

Kondora Beáta, Mese- és novellaíró

Kondora Beáta vagyok, mese- és novellaíró. 2017 őszén jelent meg az első mesém a Kláris folyóiratban. Azóta sorban születtek meg a meséim és egyre több helyen publikáltam írásaimat. 2021 őszén a történeteim egy része könyv formájában is megjelent "Csutka manó kalandjai" címmel az Irodalmi Rádió gondozásában. Főleg manókról, mesebeli lényekről és gyerekekről írok meséket. Az utóbbi egy - két évben novellákat is ...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!