Bogi és a csokoládé 3.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Boglárka hétvégeken gyakran találkozott évfolyamtársával, Jankóval.

Úgy tűnt egy románc volt kibontakozóban. Képes volt órákig csinosítani magát, tükör előtt álldogálni, felpróbálta szinte az egész ruhatárát, mire sikerült kiválasztania egyet. Gyakorta a pattanásait számlálta. Olyan boldog volt, hogy madarat lehetett volna fogatni vele. Olyan édesek voltak, amikor kéz a kézben sétáltak hazafelé az iskolából. Még balettra és hipp-hoppra is beiratkozott, mert nagyon szeretett táncolni. Versenyekre is járt. Szinte minden héten volt egy verseny. Nagyon nagy volt a hajtás és a stressz. Hisz a versenyek miatt nem szerette volna háttérbe szorítani sem a tanulást, sem Jankót. Egyre többször volt feszült. Ezt a feszültséget egyszer csak és egyre többször csokoládéevéssel próbálta csillapítani, persze titokban. Ott lapult az éjjeli szekrénye fiókjában.

Teltek, múltak a napok és Bogi nagyon megváltozott. Minden egyes alkalommal mikor édességet habzsolt, utána komoly lelkiismeretfurdalást érzett. Ráadásul jócskán hízott is tőle. Zavarta is rettentően. Így az emiatt érzett dühét további evéssel vezette le. Ezért haragudott magára és még többet evett. Aztán Jankóval is egyre többet veszekedett és végül szakítottak. Teljesen magába fordult.

Egyik alkalommal tanulás után édesanyja odament hozzá és rákérdezett tőle: - Mi bánt téged? Mi történt veled? - Ekkor bevallotta Bogi, hogy a szobájában rejtegeti a sok csokit, amit a kapott zsebpénzéből vett, és dugiban eszi. - De miért? - Magam sem tudom. - Nem lehet, hogy azért mert túl sokat vállaltál magadra? Nem muszáj ennyi mindent csinálnod! Lehet, hogy unatkozol? Esetleg hiányozik Jankó? Bánt, hogy szakítottatok? Ha édességet eszel, akkor megnyugszol, és nem gondolkodsz ezen? Talán nem mered felvállalni az érzéseidet, és kerülöd a nézeteltéréseket? Aztán pedig megbánod, hogy nem álltál ki magadért? Ilyenkor újra édesség után nyúlsz? Gondold át, hogy mi lehet a baj? - Igen, lehet, hogy a túl sok sport! -  Akkor hagyd el az egyiket, vagy mindkettőt. Legalább egy kis időre. - Rendben.

Akkor a balettet hagyom abba. A hipp- hoppot jobban szeretem. - Ahogy gondolod. Így is történt. Bogi abbahagyta a balettet és sokkal több szabad ideje maradt. Aztán új fiú is a képbe került. Mazsi is évfolyamtársa volt. Boglárka úgy érezte, újra szerelmes. Sikerült a csokoládét is elhagynia.

Kis idő elteltével sikerült fogynia is. Végre újra csinosnak, szépnek látta magát a tükörben. A lelki egyensúlya is helyreállt.

Gani Zsuzsa, hobbi meseíró, történetíró, versíró

Nyolc éve kezdtem verseket, meséket, történeteket írni, melyek főként a természetről, illetve hagyományőrzésről szólnak. Hiszen ismernünk kell a múltunkat és ezt a felmérhetetlen jelentőségű hagyatékot tovább is kell adnunk a jövő nemzedékének. Meséimen, verseimen, történeteimen keresztül szeretném segíteni a környezettudatos magatartás kialakítását, természet megszerettetését, megóvását, ezenfelül ékes magyar szavain...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!