Egy csavar élete


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Csavar Csalamádé reggel elment megfürödni az olajmedencéjében. Olajozottan csusszant be vödörkonyhájába, ahol behabzsolta furdancstésztáját.
Azután leült trambulin-nappalijába, és megvarrta a menetes takaróját, ugyanis éjjel fázott a kisujja. Gyorsan ö...

Kép forrása: pixabay.com

Csavar Csalamádé reggel elment megfürödni az olajmedencéjében. Olajozottan csusszant be vödörkonyhájába, ahol behabzsolta furdancstésztáját.

Azután leült trambulin-nappalijába, és megvarrta a menetes takaróját, ugyanis éjjel fázott a kisujja. Gyorsan összepakolta doboz-iskolatáskáját, és elcammogott a csavarsuliba.

Aznap tartották az osztályban a csavar-húsvéti bulit. Az udvaron megnézték a csavar-nyuszifa alatt, hogy hozott-e valamit az osztálynak a csavar-húsvéti nyúl. Becsavarodtak örömükben, mert egy csavar-társasjáték kandikált ki a csavarfa gyökerei alól. Ma csavarodott nap volt: társasozhattak tanulás helyett.

Csavar Csalamádé hazafelé csavargott a csavaroseszű úton. Otthon talált egy nagy kosárnyi csavar-húsvéti nyúltól való édességet. Ajándékul a Csavar család apraja- nagyja csavarsárgarépát tett ki az udvarra a csavar- húsvéti nyúlnak.

A Csavar-házban eljött az este. Csavar Csalamádé befúrta magát menetes takarójába, és mosolyogva elaludt.

Rákos Áron, amatőr író

Ezt a mesét írta: Rákos Áron amatőr író

9 éves, általános iskolás, alsó tagozatos fiú vagyok. Először óvodás koromban találtam ki szórakozásból rövid, kacagtató történeteket. Ezeket anyukám jegyezte le. Állítólag olyan gyorsan mondtam a velem történt és a fantáziám által átszínezett élményeket, hogy alig tudta írni. Szeretek erdőn-mezőn barangolni, megfigyelni a növényeket és állatokat. Szeretem a természetet, szívügyem a természetvédelem. Madárodúk...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a versről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!