A csizmazokni meséje


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2022.
    júl
  • 15

Csócsónak, a csizmazokninak felébredés után az volt az első dolga, hogy kinézzen az ablakon. Nagy örömére látta, hogy az éjszaka jó sok hó esett.
- Hahó, húhú! Végre, esett a hó!
S ezzel a lendülettel beszaladt a zoknifürdőbe. Először kifordította ...

Kép forrása: pixabay.com

Csócsónak, a csizmazokninak felébredés után az volt az első dolga, hogy kinézzen az ablakon. Nagy örömére látta, hogy az éjszaka jó sok hó esett.

- Hahó, húhú! Végre, esett a hó!

S ezzel a lendülettel beszaladt a zoknifürdőbe. Először kifordította magát, aztán nyomott magára fél liter zoknihabfürdőt, majd fölhúzta magát a zoknicsapra, és elkezdett zuhanyozni. Fél óra pancsikolás után lehúzta és kicsipeszelte magát a zokniventilátorra. Szárító szédületben pörgött 5 percet, majd kicsapatta magát a konyhába.

Csócsó kedvence, a májas gombolyag gőzölgött az asztalon. Ki is kapott közülük 3 és felet, befalta csíkos zoknitorkán.

- Hoplá!

Már rohantak is ki a telekre zoknitesójával szánkóversenyezni a hó alatti járataikban. Amikor megunták: hógolyócsatáztak.

Ázott-fázott zoknigombócként mentek be megmelegedni és megszárítkózni. Anyukájuk csészében hozta nekik a forró pamutlevest. Ettől újra erőre kaptak, és már száguldottak is ki óriási zoknihóembert építeni.

Közben megeredt a hó, és feljött az esti hold. Vacsi után szárítkózás, és becsapódás az ágyba. Azt álmodta Csócsó, hogy a családjával egy óriási légvárban ugrálnak, és fánkok esnek az égből. Aztán egy jó nagy réten sétálnak, és fagyieső hull rájuk.

Így volt, igaz volt, mese volt.

Rákos Áron, amatőr író

Ezt a mesét írta: Rákos Áron amatőr író

9 éves, általános iskolás, alsó tagozatos fiú vagyok. Először óvodás koromban találtam ki szórakozásból rövid, kacagtató történeteket. Ezeket anyukám jegyezte le. Állítólag olyan gyorsan mondtam a velem történt és a fantáziám által átszínezett élményeket, hogy alig tudta írni. Szeretek erdőn-mezőn barangolni, megfigyelni a növényeket és állatokat. Szeretem a természetet, szívügyem a természetvédelem. Madárodúk...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!