Hal Béla nyári szünete 4. rész Strandolás az unokatesókkal


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Hal Béla reggel örömmel kelt fel, mert tudta, hogy mehet a Rózsi mamijához és Béla papijához. Elindultak, útközben láttak sok állatot is.
Amikor odaértek, az unokatesói már ott voltak. Kipakolt, és elkezdtek játszani. Fociztak, társasoztak, de a legjobb játé...

Kép forrása: saját rajz

Hal Béla reggel örömmel kelt fel, mert tudta, hogy mehet a Rózsi mamijához és Béla papijához. Elindultak, útközben láttak sok állatot is.

Amikor odaértek, az unokatesói már ott voltak. Kipakolt, és elkezdtek játszani. Fociztak, társasoztak, de a legjobb játék a traktoros volt.

-Ezt úgy játszottuk, mintha gazdák lennénk: fölszántottunk a földet; ültettünk kukoricát, krumplit; szénabálát hordtunk; arattunk gabonát… S ehhez minden játékgépünk megvolt. Ez nagyon tetszett mindenkinek!

Ebéd előtt még sakkoztunk egyet és kosaraztunk. Hamar eljött az ebédidő. Nagyon finom ebédet főzött a mamijuk. Ebéd után megnézték a csirkéket, összeszedték a tojásokat a tyúkoktól. Utána játszottak „macitekerőset”, amiben Hal Béla nyert. Aztán Béla medencéjében fürödtek. Nagyon tetszett az unokatestvéreinek:

-Szuper! - kiabálták csúszás közben.

Vízibombával dobtunk célba és egymásra is. Így már el is telt az egész nap. Az unokatestvéreinek sajnos menni kellett haza. Nagyon sajnálta ezt Hal Béla, de megbeszélték, hogy újra találkoznak 1 hónap múlva ugyanitt, a nagymamijánál.

Bélánk segített behajtani mamijának a tyúkokat, a csibéket berakni az alvódobozukba. És szüleivel, tesójával elindultak haza… Már olyan késő este volt… Holnap mennek az Egerszeg Búcsúba.

Hazaértek, Béla gyorsan megfürdött, és gyorsan lefeküdt, elalvás előtt még egy dolgot mondott magában: ”Nagyon jó lesz az Egerszeg Búcsúban… Hajaj, remélem, ott is sok jó dolog fog érni engem…”, és mély álomban elaludt.

Rákos Áron, amatőr író

Ezt a mesét írta: Rákos Áron amatőr író

9 éves, általános iskolás, alsó tagozatos fiú vagyok. Először óvodás koromban találtam ki szórakozásból rövid, kacagtató történeteket. Ezeket anyukám jegyezte le. Állítólag olyan gyorsan mondtam a velem történt és a fantáziám által átszínezett élményeket, hogy alig tudta írni. Szeretek erdőn-mezőn barangolni, megfigyelni a növényeket és állatokat. Szeretem a természetet, szívügyem a természetvédelem. Madárodúk...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!