Hal Béla nyári szünete 2. rész Állatkertben


http://mocorgohaz.hu/

A második nap reggelén ujjongva kelt fel Hal Béla. Ahogy leért szállásuk nappalijába csodálkozva látta, hogy mindenki felkelt már, csak őt várják, hogy el tudjanak indulni az állatkertbe. Útközben a Hal család barkóbázott, számkitalálózott. Odafelé láttak napraf...

Kép forrása: saját rajz

A második nap reggelén ujjongva kelt fel Hal Béla. Ahogy leért szállásuk nappalijába csodálkozva látta, hogy mindenki felkelt már, csak őt várják, hogy el tudjanak indulni az állatkertbe. Útközben a Hal család barkóbázott, számkitalálózott. Odafelé láttak napraforgómezőket, kukoricatáblákat, egerészölyveket és gólyákat. Így gyorsan eltelt az idő Pécsig.

Megérkezés után azonnal megvették a belépőjegyeket. A bejárattól már odaláttak a fókákhoz, éppen etették őket. Először az oroszlánokat nézték meg, nagyon meleg volt, így szunyókáltak. Továbbmentek a kifutóknál: a fehértigris nyers húst reggelizett. Nem messze szorgoskodtak a szurikáták: ásták az alagutakat. Ha már ott voltak – gondolta Béla és tesója -, mókáznak egyet a majmokkal. Utánozták a makik hangját, amin jót kacagtak mindannyian. Tízórai után meglesték a rombuszkrokodilt, amint a víz alatt halakra vadászott. Nem messze látták a barnamedvét, éppen próbált fára mászni.

Pihenés után alig értek oda a vízilóetetésre. Hal Bélának szerencséje volt, ő is dobhatott kenyérdarabokat a vízilovaknak. Később észrevették, hogy a tarajossülök kiszöktek a ketrecükből. Egy épület emeletén láttak kaméleonokat, amik zöldről lilára változtatták a színüket. Felfedezték, hogy van piton, „zöldleveli kígyó”, több varánusz és csikóhal.

Ebéd után megnézték a tengeri élővilág részleget. Medúzák, cápa és mindenféle színes hal úszkált ott.

                Az állatkerti barangolással el is ment az egész nap. Indultak haza, mert másnap a nagymamijaihoz készültek 1-1 napra. Ahogy hazaértek, Hal Béla megfürdött, és azonnal le is feküdt. Annyit mondott még magában:

-  „Nagyon szuper volt a Pécsi Állatkertben nézelődni! Milyen jó, hogy még rengeteg élmény és érdekesség vár rám a vakációban!” - így örömmel aludt el.

Rákos Áron, amatőr író

Ezt a mesét írta: Rákos Áron amatőr író

9 éves, általános iskolás, alsó tagozatos fiú vagyok. Először óvodás koromban találtam ki szórakozásból rövid, kacagtató történeteket. Ezeket anyukám jegyezte le. Állítólag olyan gyorsan mondtam a velem történt és a fantáziám által átszínezett élményeket, hogy alig tudta írni. Szeretek erdőn-mezőn barangolni, megfigyelni a növényeket és állatokat. Szeretem a természetet, szívügyem a természetvédelem. Madárodúk...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!