Hal Béla nyári szünete 5. rész Egerszeg Búcsú


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Ma reggel Hal Béla nagyon jó kedvvel ébredt: hurrá, mehetünk az Egerszeg Búcsúba! Sőt, ma este az Erdőgyöngye Étteremben fognak vacsorázni! Nagyon gyorsan felkelt, megreggelizett, felöltözött, és azonnal indultak a Falumúzeumba.
                Ahog...

Kép forrása: saját rajz

Ma reggel Hal Béla nagyon jó kedvvel ébredt: hurrá, mehetünk az Egerszeg Búcsúba! Sőt, ma este az Erdőgyöngye Étteremben fognak vacsorázni! Nagyon gyorsan felkelt, megreggelizett, felöltözött, és azonnal indultak a Falumúzeumba.

                Ahogy odaértek, azonnal kiváltották a belépőjegyeket. Bementek egy fahídon, ott ült egy néni, aki üvegből meleg hatására mindenféle figurát készített. Béla kapott a nénitől egy fényvédős szemüveget, amivel belenézhetett tűzbe, így láthatta, hogyan formálja az üvegtárgyakat. Ez szuper volt! Vettek is ott egy lófigurát: ez lett a vásárfia. Majd a következő helyen hímzett a néni, azt is megnézte. Váratlanul szól hozzá egy bohóc:

-Gyere pár perc múlva a sátorba! Jön az előőőadááás!

Ahogy ezt meghallotta Béla, azonnal izgatott lett:

-Menjünk! Induljunk a sátorhoz!

-Jó – mondta az anyukája.

Sajnos, mire odaértek, már elkezdődött a műsor. A bohóc-bűvész labdákat dobált a levegőbe, mindig eggyel többet… utána kosárlabdákkal csinálta ugyanezt. Amint meglátta Bélát és tesóját, felhívta őket öt gyerekkel együtt a színpadra. Tányérokat pörgetett pálcán, megkérte a gyerekeket, hogy fogják őket. Ő meg labdákat dobált közben.

Amikor intett: lementünk a színpadról. A bohóc égő fáklyákkal kezdett zsonglőrködni. Aztán kérte, hogy az összes gyermek álljon sorba, ő meg zenélt-énekelt. Vonatozva - nevetgélve mentünk végig a búcsúban. Amikor a sátorba visszaértünk megköszönte mindenkinek a közreműködést, de főleg Hal Bélának és testvérének.

                Mentek a szüleivel tovább. Találkoztak állatokkal. Volt ott szamár és kecske, amit megsimogatott, megetetett. Ott volt Éva is, Bélánk őt ismerte: sokszor nemezelt már vele tárgyakat. Most nagyon jó volt egeret készíteni a többi gyerekkel együtt.

A korongozás jött. Egy néni segített neki agyagból ceruzatartót készíteni. Nagyon jó móka volt! Ahogy tovább haladtak egy falusi háznál kacsák, tyúkok, libák szaladgáltak. Már el is telt fél óra, mehettek vissza az agyagtárgyáért. Amikor odaértek, a néni így fogadta őket:

-Ezt még jól ki kell szárítani, amikor hazamennek!

Eltelt a nap, este lett, indultak az Erdőgyöngyébe vacsorázni. Ahogy odaértek, máris jött a felszolgáló:

-Mit szeretnének rendelni?

A mi Bélánk rendelt hideg gyümölcslevest, panírozott csirkemellet sült krumplival és káposztasalátával. A többiek is választottak az étlapról kedvük szerint. Nagy meglepetésére:

-Ó, tejszínhab is van a gyümileves tetején! Isteni! Nagyon jól lehűtött ebben a nyári melegben!

A második is fini volt. Béla azért kért még egy barackos- málnás süteményt. A többiek is rendeltek sütit, de arra már nem figyelt Béla, mert zsibbasztó fáradtságot érzett. Végre indultak haza, a szemei leragadtak az álmosságtól. Az autóban elaludt. Ruhájában ébredt másnap reggel az ágyában…hogy hogyan került oda?! Örökre titok marad.

Rákos Áron, amatőr író

Ezt a mesét írta: Rákos Áron amatőr író

9 éves, általános iskolás, alsó tagozatos fiú vagyok. Először óvodás koromban találtam ki szórakozásból rövid, kacagtató történeteket. Ezeket anyukám jegyezte le. Állítólag olyan gyorsan mondtam a velem történt és a fantáziám által átszínezett élményeket, hogy alig tudta írni. Szeretek erdőn-mezőn barangolni, megfigyelni a növényeket és állatokat. Szeretem a természetet, szívügyem a természetvédelem. Madárodúk...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!