Hal Béla nyári szünete 1. rész Balatoni kalandozás


http://mocorgohaz.hu/

Béla nagyon vidáman kelt fel ma reggel. Ez az utolsó iskolai nap! Ma írjuk fel a V betűt a táblára! Szinte futva ment az iskolába. Ahogy beér, hallja, hogy a mai technikaórán a nagy VAKÁCIÓ feliratot fogják elkészíteni. És valóban így történt: mindenki ...

Kép forrása: saját rajz

Béla nagyon vidáman kelt fel ma reggel. Ez az utolsó iskolai nap! Ma írjuk fel a V betűt a táblára! Szinte futva ment az iskolába. Ahogy beér, hallja, hogy a mai technikaórán a nagy VAKÁCIÓ feliratot fogják elkészíteni. És valóban így történt: mindenki mondott egy formát a betűkre, volt fagyi tölcsérrel, bohócfej, hold horgásszal, egy kalapos figura táskával a kezében… Igazi szivárványszínek díszítették a táblát.

            Suli után sietett haza. A nappaliban egy halom cucc várta.

- Miért pakoltatok össze ennyi dolgot?

- Mert holnap megyünk egy egész napra strandolni!

Ezzel a jó hírrel vidáman feküdt le.

            Másnap reggel sokkal korábban kelt, mint a családja, annyira izgatott volt az utazástól. Csendesen elkészítette a reggelit. Amikor szülei leértek a konyhába, csodálkoztak, hogy ennyi finomság várja őket… nagyon örültek.

S ott állt az asztal közepén a tavalyi strandolós kép is… Kérdezték gyermeküket, hogy hogyan került ide ennyiféle étel.

- Én készítettem nektek: ajándék! – mondta Béla csillogó szemekkel.

- Miért kapjuk?

- Mert elvisztek a Balaton melletti strandra.

Reggeli után Hal Béla szorgalmasan bepakolta a csomagokat az autóba, hogy minél gyorsabban indulhassanak.

Végre odaértek! Kipakolás után a testvérével beugrottak a vízbe, s jót pancsikoltak. Aztán elmentek érdekes köveket gyűjteni. Találtak egy ló formájú csillogót, egy hahotázó emberfejre hasonlítót. De leginkább az tetszett neki, ami olyan volt, mint a családjának kőből kifaragott képe.

            Ebéd után hajókáztak a Balatonon. Láttak sirályokat és kócsagokat, kagylókat gyűjtöttek, és feltűnt egy szivárvány is az égen.

Kikötöttek ezután a Kis-Balaton Háznál. Bent láttak élethűen kitömött madarakat, hallgattak állathangokat. Megnézte a Tüskevár filmet, csónakázott egyet a benti nádas között. Estefelé egy túravezetővel kimentek a vízparti erdőbe. A vezető mutatott nekik denevéreket egy odvas fában, kócsagokat a vízen, hattyúfészket négy egészséges fiókával. Utána elvitte őket a Fekete István Emlékházba. Filmrészleteket néztek, amelyek az író történeteiből készültek. Az emlékházban mutatott kitömött halászsast, kormoránt, vadmacskát. Végül megismerkedtek a régi halászati módokkal.

Ennyi élménnyel gyorsan el is telet az este. Indulniuk kellett a hajóhoz, ami visszavitte őket a szállásra. Jól ki kell aludniuk magukat, hiszen holnap korán indulnak a Pécsi Állatkertbe. Azzal tudattal feküdt le Hal Bélánk, hogy holnap még rengeteg felfedezni való vár rá. Jókedvűen aludt el Béla.

Rákos Áron, amatőr író

Ezt a mesét írta: Rákos Áron amatőr író

9 éves, általános iskolás, alsó tagozatos fiú vagyok. Először óvodás koromban találtam ki szórakozásból rövid, kacagtató történeteket. Ezeket anyukám jegyezte le. Állítólag olyan gyorsan mondtam a velem történt és a fantáziám által átszínezett élményeket, hogy alig tudta írni. Szeretek erdőn-mezőn barangolni, megfigyelni a növényeket és állatokat. Szeretem a természetet, szívügyem a természetvédelem. Madárodúk...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!