Egy kiscica és egy kutya barátsága


https://webshop.meskete.hu

Egy kiscica és egy kutya barátsága
Egyszer volt hol nem volt, élt egyszer egy kutya, Herold (rettegett teremte és neve miatt csak Pumbaként emlegették) és egy kiscica, Fióna (szegényt a környékbeli macskák csak Pracliként ismerték). Születésük pillanatában Iste...

Kép forrása: Gritz László - 10 éves

Egy kiscica és egy kutya barátsága

Egyszer volt hol nem volt, élt egyszer egy kutya, Herold (rettegett teremte és neve miatt csak Pumbaként emlegették) és egy kiscica, Fióna (szegényt a környékbeli macskák csak Pracliként ismerték). Születésük pillanatában Isten olyan feladattal küldte őket a Földre, amire csak később jöttek rá, hogy mi is az.

A történet kezdetben Parks kisvárosában játszódik. Itt született Herold. Egy gyönyörűséges fajtiszta husky volt. Gazdái nagyon büszkék voltak rá és mindig örömmel vittél le sétáltatni a közeli erdőbe, amit nagyon élvezett, ahogyan a természetet is. Ezekkel egyidőben egy másik családnál ugyanekkor Rukk városában (ez alig pár kilóméterre Parkstól található) Lili és Ferkó egy cicát fogadtak örökbe, aki valami okból kifolyólag a Fióna nevet kapta. Tüneményes kiscica volt és szerintem Ő volt a legcukibb cica, akit valaha láttam. Nem nyávogott, ha pedig éhes volt vagy egy kis szeretere vágyott egyszerűen felmászott a gazdái vállára és dörgölőzött az arcukhoz simogatás reményében. Ebben sosem szenvedett hiányt. Még főzés közben is Lili válláról a finom ételek elkészítését leste és olykor-olykor mindig kapott egy-egy elcsent falatot is az éppen készülő ebédből vagy vacsorából. Nagyon nagyon szerették. A maga eltelt 2 évében egyszer sem gondolt arra, hogy ez az idilli élet egy villámcsapásra örökre eltűnhet és fog is. Sajnos anyagi okok miatt költözniük kellett, amit Fióna nagyon megsénylett. Szíve szerint itt élte volna mindennapjait, de legnagyobb szomorúságára ennek búcsút kellett mondania. A család Parksba költözött. Annak a háznak a szomszédságába, ahol a Husky is lakott. A két család hamar megtalálta az összhangot a nyitottságuk miatt, de kis kedvenceiknek kellett idő, hogy megszokják az új helyzetet. Pár hónapon belül ez szerencsére megtörtént. Lili és Ferkó egyik este arra mentek haza egy közös mozi után, hogy az állatok egymáson fekszenek békében.

Nade, hogy hogyan jöttek ezek a furcsa nevek? Azt is elmesélem.

A nevek eredete 6 évvel azután kezdődött, hogy a két család egymás mellé költözik és kedvenceik összebarátkoznak. Mindketten szépen megnőttek. Herold 8 évesen akkora volt, mint egy kisebb vaddisznó, Fióna pedig időközben elkapott egy ritka betegséget, ami a macskák kevesebb, mint egy százalékát érinti. Ez a betegség egyik tipikus tünete volt, hogy megállt a test fejlődése. Gazdái minden este imádkoztak, hogy túlélje ezt a rettenetes korszakot. Mikor ez megtörtént nem tudták, hogyan is hálálhatnák meg Istennek mindazt a jót, amit velük tett az elmúlt évek során. Végül belefogtak egy olyan alapítvány szervezésébe, amely ilyen és ehhez hasonló betegségű cicákon segít és elvezeti őket a gyógyulásig. Fióna kigyógyulva ebből nagyon vékony maradt. Legnagyobb sajnálatukra a környékbeli állatoknál hamar elterjedt ez az információ és akárhányszor meglátták szegény cicát mindenki csak Praclinak csúfolta vékony és kicsi termete miatt. És akárhányszor meglátták őket a környékbeliek mindig ők voltak Pumba és Pracli. Nekik valamiért tetszett ez a párosnév. Ők voltak P&P. A kapcsolatuk ettől még erősebb és mélyebb lett. Elválaszthatatlan barátok lettek, sőt mi több a gazdáik is. Fióna, avagy Pracli és családja már soha többé nem költözött, amit a kiscica nem is bánt, mert nem akarta elveszíteni egyetlen barátját Heroldot. A gazdipárosok valahányszor elmentek valahova a két kis kedvenc vagy itt, vagy ott aludt békében, egymást támogatva és a legnagyobb nyugalomban tudva, hogy senki nem árthat nekik, mert a lehető legbiztosabbak voltak abban, hogy a kapcsolatuk földöntúli és nem ismer határokat sem, mivel ez volt az igaz barátság és mindketten ennek az erejét érezhették és érzik most is miközben ezt a mesét mesélem Nektek.

Gulkai Viola Judit, Amatőr író/Költő

Üdv! Viola vagyok! Immáron 18 éves. 13 éves korom óta írok verseket. Komolyabban viszont 14 éves korom óta. Ezen azt értem, hogy vannak könyveim, versei, novelláim, újabban meséim és most van egy olyan kezdeményezésem, hogy angol zenékre írok magyar dalszöveget. Jelenleg egy könyvet írok, de folyamatban van még további 2 könyvem. Emellett a sportban is jeleskedem, mivelúszok és vizilabdázok (illetve a vírus és a kial...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Névtelen

2024-03-12 19:19

Sok a mellébeszéd, ami az egyébként is zavaros és érdektelen történetet még irritálóbbá teszi! 0/10