Barion Pixel

Erdei bál (Mókuska X)


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

     
      Kerekerdő összes kis lakója minden évben izgatottan várta az erdei bál megrendezését. Erre nyáron került sor, amikor már sütött a nap, és eléggé felmelegedett a levegő ahhoz, hogy késő estig kint mulassanak mindannyian a szabadban.
  ...

Kép forrása: pixabay.com

          

            Kerekerdő összes kis lakója minden évben izgatottan várta az erdei bál megrendezését. Erre nyáron került sor, amikor már sütött a nap, és eléggé felmelegedett a levegő ahhoz, hogy késő estig kint mulassanak mindannyian a szabadban.

            Az erdő madarai boldogan csiripelték:

– Készüljetek, szombaton este hatkor a kerek erdő közepén, a Nagy tisztáson kezdődik az erdei bál, szeretettel várunk mindenkit!

A bál főszervezője a Mókusok tündére versenyt szervezett a résztvevőknek. Aki benevezett, bemutathatott egy énekes vagy táncos produkciót, amit aztán közönség szavazatok alapján értékelnek. A nyeremény egy utazás lesz, melyet Mókus tündér hintóján tesz a győztes és családja, a Friss vizű források erdejébe. Ezen a szép helyen egy erdei házikóban két nap pihenés vár rájuk.

Mókuska egy ideje azért gyakorolt a gitárján, mert szerette volna ezt a versenyt megnyerni. Három dallal is készült.

Mókus tündér meghívta az erdei bálra a Kisfiút és a Kislányt, szüleikkel együtt, hiszen ők jó barátságban voltak az erdő lakóival. Természetesen köszönettel elfogadták a meghívást.

Végre eljött a nagy nap. A bál reggelén Mókus tündér elszállt kerekerdő közepére, a bál helyszínére, vitte magával a kicsi aranykorsóját, melyben a varázsport tartotta. Szétszórt egy keveset belőle, és közben azt kívánta, legyenek terített asztalok mindenfelé, étellel– itallal bőven ellátva. Mikor meglátta a gyönyörűen terített asztalokat, akkor még ő maga is meglepődött. Hát még a finom ételek! Volt itt minden, ami szem– szájnak ingere! Ezután a színpad felállítása következett. Ebben a Kisfiú és szüleinek segítségét kérte, mert erre nem volt varázspora. Az emberek szívesen segítettek, és hipp-hopp, felállították a kicsi emelvényt, majd hazamentek átöltözni.

Az állatok már este hat óra előtt seregleni kezdtek a Nagy tisztásra. Először Mókuska családja érkezett, Mókus mama a nagyobb fiát szerette volna megnézni a színpadon, ahogyan gitározik, mert a kicsivel korán haza kellett menni, aki már kinőtt a bébi korból, Mókus baba lett.

Ezután Pettyes hátú őzikéék, majd Csíkos hátú vaddisznóék, Bagoly néni, Harkály bácsi, az összes pillangó, szentjánosbogár, erdei énekes madár, jöttek– jöttek sorba, egymás után.

Végül megérkezett a Kisfiú, a Kislány, és az anyukájuk és apukájuk is. Végre kezdődhetett a mulatság!

De jaj, fekete felleg takarta el az égboltot, és abból hirtelen megeredt az eső! Mókustündér gyorsan cselekedett, odarendelte a tündérek hintóját, és azzal a tündérek palotájába szállította a vendégsereget. Ez a hintó olyan volt, hogy annyi ülőhely keletkezett benne, ahányan csak szerettek volna vele utazni. Száz szitakötő most nem bírta volna elrepíteni, ezért még odarendeltek ezret. 

A palota az erdő távolabbi részén a legmagasabb fa koronájában aranyszínben pompázott.

Ó, jaj, a gyémánt kapun nem fért be a Csíkos hátú vadmalac család és Pettyes hátú őzike sem!  Mókustündér hozta az aranykorsót, abból finom por szállt rájuk, és akkorák lettek mindannyian, mint egy mókus. A kisfiú, kislány és szüleik is kaptak a varázsporból.

A tündérek palotájában a nagy terembe tessékeltek mindenkit. Végre elkezdődhetett a bál. Mivel időközben a sok ételt– italt átvarázsolták a tündérek ide, ettek– ittak, és várták a verseny kezdetét. Mókuska állt elsőnek a rögtönzött emelvényre, gitározni kezdett. Nagyon szépen hangzott a dal. Egy mókus kislány akaratlanul énekelni kezdett a zenére. Mókustündér felhívta a színpadra, így a második és harmadik dal úgy hangzott el, hogy Mókuska kísérte gitáron az éneklő Mókus kislányt. Volt nagy siker! Az erdő népe tapsolt, éljenzett. Miután minden szereplő előadta a produkcióját, a szavazás következett. Mókus szülők nagy büszkeségére Mókuska és Mókus kislány megnyerte a versenyt. Nagy ünneplés következett! Nem volt hiábavaló a sok gyakorlás. Boldogan vették át a díjat, a két napos pihenést Friss vizű források erdejében, ahová Mókus tündér hintója viszi el a nyertest és családját. Igen ám, de itt két nyertes volt. Hiszen Mókus kislány gyönyörű hangja is segített, mikor az első díjat megkapták. A tündérek úgy döntöttek, hogy mindkét család mehet a friss vizű források erdejébe pihenni.

Nahát, ez már igazán nagy ünneplésre adott okot! Mókus babát lefektették a palota egy távolabbi szobájába, és mikor elaludt, az egyik tündér vigyázta álmát, míg Mókus mama ropta a táncot a palota Nagytermében a többiekkel együtt. Fergeteges mulatság volt, hajnalig tartott.

Mókus mama és Mókus papa összebarátkozott Mókus kislány szüleivel, izgatottan várták a kirándulást. Mókuska és a Mókus kislány sokat beszélgettek, táncoltak.

            Hajnalban aztán szedelőzködni kezdtek. A tündér hozta a varázsport, és mikor kilépett a gyémánt kapun Csíkoshátú vadmalac, Pettyes hátú őzike és az emberek családja, rájuk szórta, hogy eredeti nagyságukat visszanyerjék. A Kisfiú és a Kislány még hajnalban sem tudtak elaludni, annyi megbeszélni valójuk volt. Mikor végre becsukódott a szemük, már besütött a nap a szobájuk lehúzott redőnyének résein.

 

 

Kovácsné Demeter Monika Iringó, meseíró

PRÉMIUM Kovácsné Demeter Monika Iringó Prémium tag

Debrecenben születtem. Itt érettségiztem a Tóth Árpád Gimnáziumban, itt végeztem okleveles vegyészként a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. A BIOGAL- TEVA Gyógyszergyárban 40 évig dolgoztam gyógyszerfejlesztőként. Két fiam és négy unokám van. Gyerekkorom óta szeretek történeteket írni. A meseírást 2023-ban kezdtem, és ez új utat nyitott az életemben. Remélem, akik olvassák a meséimet, azoknak örömöt szerzek, mert akk...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!