Február – A farsangi mulatság


http://mocorgohaz.hu/
  • 2022.
    júl
  • 05

Február ablaktól ablakig suhant, és mindegy egyes házba, óvodába és iskolába bekukucskált, ahol éppen farsangi bált tartottak. A falakon színes papírdíszek és szerpentinek lógtak, a padlón vastagon állt a konfetti, a hangszórókból pedig vidám muzsika ...

Február ablaktól ablakig suhant, és mindegy egyes házba, óvodába és iskolába bekukucskált, ahol éppen farsangi bált tartottak. A falakon színes papírdíszek és szerpentinek lógtak, a padlón vastagon állt a konfetti, a hangszórókból pedig vidám muzsika szólt. Az emberek jelmezbe öltözve táncoltak, ettek, ittak és nagyon jól érezték magukat. Februárt a jelmezek érdekelték a legjobban.

Nemsokára kezdődik ugyanis a Hónapok Farsangi mulatsága, és már mindenki tudta minek fog öltözni, csak Február nem. Ő ugyan mindig csak egy kicsit megy fel, hiszen nem hagyhatja magára a Földet, és farsangi bulit is lát eleget, de sosem hagyja ki. Idén viszont nem tudta kitalálni minek is öltözhetne. Tavaly hóembernek öltözött, előtte Valentin napi szívnek, az előtt pedig zúzmarának. De most semmi ötlete nem volt.

Újra bekukucskált az egyik óvoda ablakán. A kislányok hercegnőnek, katicának vagy cicának öltöztek, a kisfiúk katonának, szuperhősnek vagy tűzoltónak. Február egyik sem akart lenni, egyik sem volt úgy igazán februáros, és nem is tudná ilyen gyorsan elkészíteni a jelmezét.

Nagyot sóhajtott, még egy utolsó pillantást vetett a vidám óvodásokra, aztán felröppent a felhők közé Idő anyó házikójához. Már javában zajlott a mulatság, hangos nevetés és zene hallatszott ki. Február elbizonytalanodott. Talán be sem kéne mennie, hiszen nincs jelmeze. Majd azt mondja, nem tudott feljönni.

– Hol van már Február? – hallatszott ki Március hangja.

– Nem tudom – válaszolta Január. – De biztos mindjárt itt lesz.

Február bánatosan sóhajtott. Mégis csak be kell mennie, hiszen várják a testvérei. Majd azt mondja, hogy Februárnak öltözött.

– Fantasztikus ez a mulatság – szólat meg ekkor megint Március. –Február a kedvenc hónapom, persze a sajátom mellett.

Februárnak ettől egy remek ötlete támadt. Nem is várt tovább, beszaladt a házba. A testvérei csodálkozva nézték, ahogy futva köszön egyet, majd a falakon és mennyezeten lógó díszekből leszakít néhányát.

– Hát te mit csinálsz? – kérdezte Január hóember jelmezben.

– És hol a jelmezed? – kezdte Október is, aki gesztenyének öltözött.

– Most veszem fel – mondta Február, és magára aggatta a szerpentin csíkokat és papírdíszeket.

– És mi akarsz lenni? – nézett rá értetlenül Március, és megigazította a szivárványruháját.

– Hát farsangi mulatság, mi más – nevetett Február. – Micsoda ötlet – vetettek a testévére, mire Február büszkén kihúzta magát, és boldogan vetette bele magát a mulatozásba.

 

 

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!