"Fejezd Be Te" Mese - Interaktív mese, melyben a gyerekek alakíthatják ki a történet végét.


https://webshop.meskete.hu

Kedves Gyerekek!
Most egy rendhagyó mesét hoztam Nektek. Az történt ugyanis, hogy ennek a kis mesécskének elveszett a vége. Én sem tudom, hogy történhetett, de nincs meg. Lehet, hogy a rosszcsont Mesefaló falta fel az utolsó pár mondatot?Tudnátok nekem segíten...

Kép forrása: Saját szerkesztés (Canva)

Kedves Gyerekek!

Most egy rendhagyó mesét hoztam Nektek. Az történt ugyanis, hogy ennek a kis mesécskének elveszett a vége. Én sem tudom, hogy történhetett, de nincs meg. Lehet, hogy a rosszcsont Mesefaló falta fel az utolsó pár mondatot?Tudnátok nekem segíteni megmenteni tőle ezt a történetet?  

Csak annyit kell tennetek, hogy meghallgatjátok/elolvassátok a mesét, majd megpróbáljátok TI befejezni. Olyan vége lesz a történetnek, amit csak szeretnétek. Semmi másra nem lesz szükségetek, csak a fantáziátokra. Attól a Mesefaló nagyon fél, és biztosan nem jön többet vissza. 

Ha igazán izgalmassá szeretnétek tenni a mesélést, akkor itt egy kis játék is hozzá. Fogjatok egy dobókockát és ha a mese jelenlegi végéhez értetek, gurítsatok a kockával. A mese után található listából válasszátok ki a számot, amit dobtatok, és a számhoz tartozó segítség, utasítás alapján fejezzétek majd be a mesét. 

Nos, mit szóltok? Kezdhetjük?

Íme a (jelenleg) vég nélküli mese. 

 A Karácsonyi Műsor

 Artúr nagyon izgatottan ébredt. Általában úgy kell őt kiráncigálni a meleg ágyacskájából, ám ma vidáman és energiától duzzadva ugrott ki a paplan alól. Nem csoda, hogy izgatott volt, hiszen ma kerül megrendezésre a karácsonyi műsor az iskolában. 

 Artúr nagyon szeret szerepelni. Lázasan készült már hetek óta, gyakorolta a szöveget, próbálgatta az édesanyja által készített csodálatos jelmezt. A darabban ugyanis ő játsza a Mikulást!

 "- Drága kis rénszarvasok, vajon mind készen vagytok? Tele a zsák, itt vár a szán, induljunk hát mihamarabb!"

 Artúr még reggeli közben is a szövegét gyakorolta, hangját elmélyítve, olyan igazán Télapósra véve a figurát. 

 Az iskolában aztán úgy érezte, hogy a délelőtt egy egész örökkévalóságig tart. Az előadásra csak késő délután került sor, így szegény Artúr addig még izgulhatott eleget. Nem félt a szerepléstől, csak nagyon szerette volna hogy minden a lehető legjobban sikeredjen. A nézőtéren a sok szülő és nagyszülő között ugyanis ott lesz egy számára igencsak fontos személy is, akit Artúr már tavaly óta nem látott. Kedvenc nagybácsija, András bácsi, aki egy északi sarki expedíción vett részt majdnem egy teljes évig, és Artúr legnagyobb örömére most végre hazatérhetett. Artúr teljesen biztos volt benne, hogy András bácsikája a Mikuláshoz ment látogatóba és ő is segédkezett neki a karácsonyi előkészületekben. Ezért is örült annyira, hogy az előadásban ő kapta meg a Mikulás szerepét. Ó, vajon milyen érdekes és izgalmas történeteket fog majd mesélni neki András bácsikája az Északi sarkról és mindarról, amit ott látott és csinált? Szegény Artúr nem is tudta, mi az izgalmasabb - az előadás vagy bácsikájának hazatérte. 

 Amikor felgördült a függöny, Artúr nagypocakos jelmezében a színpad közepén állt és a többi gyerekkel együtt énekelni kezdte a nyitó dalt. Szeme azonban a nézőteret pásztázta és izgatottan kutatta az oly régen látott arcot. Hol lehet András bácsi? A szüleit és nagyszüleit már látja, de hol lehet András bácsikája? 

 Az előadás már az utolsó jeleneténél tartott, ám András bácsinak még mindig nem volt se híre se hamva. Artúr is, és pajtásai is tökéletesen szerepeltek, minden a lehető legjobban ment, a tanító néniknek súgni sem kellett, és a Rudolfot alakító Balázska orráról sem esett le a nagy piros műorr. Pedig az eddig minden próbánál elgurult. Az egyetlen furcsaság - Artúr számára legalábbis - a színpad sarkán felállított hatalmas ajándékcsomag volt. Ez eddig nem szerepelt a műsorban, mint dekoráció, s Artúr nem is értette, miért kell ide egy akkora csomag formájú díszlet, amibe akár még egy felnőtt is simán beleférne. De aztán elengedte ezt a gondolatot, és a szerepére koncentrált. Majd a műsor végén kideríti, hogy hogy is került oda az a csomag. 

 Ám az előadás végére Artúr teljesen meg is feledkezett az új díszletről. A kis színészek tapsvihar közepette hajlongtak a színpadon, élvezve a műsor aratta sikerekeket, ám András bácsinak még mindig semmi nyoma sem volt. Artúr örült, hogy az előadás tökéletesre sikeredett, ám szemecskéje mégis könnybe lábadt. Mégsem fogja látni kedvenc bácsikáját? 

 És itt ér véget a mese, mert a Mesefaló sajnos bekebelezte az utolsó mondatokat. Így hát most Te jösz, fejezd be TE a mesét! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy alakítod majd a történet végét. 

Ha szeretnéd használni a dobókockát is, akkor íme a mese-kód:

1: Adj boldog véget a mesének.

2: Szerepeljen varázslat a történetedben. 

3: Hozz egy új szereplőt a mesébe.

4: Vondd be a rejtelmes csomag díszletet is a mese végkifejletébe. 

5: Használd ezeket a szavakat: meglepetés, hiányoztál, karácsony

6: Szerepeljen az igazi Mikulás is a mesében. 

BB. Gibson, Kezdő Író , Meseíró

Világ életemben könyvmoly voltam. Már kislányként megszületett bennem a vágy, hogy egyszer majd én is írónővé váljak. Most, harmincon (csak picit) túl érkezett el az idő, hogy azt mondhatom, elkezdtem ezt az utazást. A kaposvári főiskolán tanultam meg az újságírás fortélyait, de úgy gondoltam, túlontúl vadóc (és konok) vagyok ahhoz, hogy leragadjak egy magazinnál, vagy újságnál. Az élet Skóciába sodort és párom...


https://webshop.meskete.hu

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!