Barion Pixel

Hód Heni és a fogkefe


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
  • 2024.
    máj
  • 17

Volt egyszer egy kis hód, akit Hód Heninek hívtak.

Hód Heni mindig figyelt az egészségére, és rendszeresen mosakodott a folyóban. Azonban egy napon rájött, hogy fogait nem ápolja eléggé, pedig nagy szüksége van rájuk, ezért elhatározta, hogy beszerez egy fogkefét.

Elindult a faluba, hogy vásároljon egyet. A boltban sokféle fogkefe volt. Kicsik, nagyok, puha és kemény sörtékkel, de Hód Heni nem tudta, hogy melyiket válassza. Végül az eladó azt javasolta neki, hogy - válaszd a piros fogkefét, mert az a legjobb a te fogaid ápolásához. - Hód Heni örömmel ment haza, és rögtön ki is próbálta. Azonban hamar rájött, hogy nem olyan könnyű a fogmosás, mint ahogy gondolta. Először túl sok fogkrémet használt, majd túl keveset. Először gyengén mosta a fogait, aztán keményen dörzsölte, végül eltört a fogkefe.

Hód Heni nagyon szomorú volt, hogy tönkretette az új fogkefét. Nem tudta, hogyan fogja ápolni ezek után a fogait. Az erdőben sok barátja volt, akik mindig segítettek neki, akikre mindig számíthatott, ha szükséges volt. Ott élt a bölcs bagoly, aki nagyon sokat tudott az egészségről. Hód Heni elmesélte neki, hogy mi történt a fogkefével. Bölcs bagoly azt tanácsolta neki, - először is, vegyél egy újat, majd próbáld megpuhítani a fogkefét, és csak enyhén dörzsöld vele a fogaid. A sorrend se mindegy. Először mosd az alsó fogsorod külső felszínét balról jobbra haladva, aztán a felső fogsorod külső felszínét jobbról balra haladva. Megjegyezted? – Igen! – Folytatom. Ezt követi az alsó fogsor belső felszíne, balról jobbra felé, majd a felső fogsor belső felszíne, jobbról balra. Ha ezzel megvagy, jöhet az alsó fogsor rágó felszíne, balról jobbra, és legvégül a felső fogsor rágó felszíne, jobbról balra. – Most mondd el nekem újra!- kérte Bagoly. Hód Heni pedig pontosan elmondta, hogy mi a helyes sorrend. – Hű, ez igen! Nagyon okos vagy! Jól figyeltél!- dicsérte Bagoly. – Köszönöm! – pirult el.  Miután elbúcsúztak, sietve ment a boltba, még mielőtt záróra lett volna és megvette az új, piros fogkefét.

Hód Heni nagyon boldog volt, mert Bagoly tanácsa könnyebbé tette a fogainak ápolását. Azóta minden nap rendszeresen mossa egy nap kétszer, reggel és este. Barátai nem győzik dicsérni hófehér fogsorát és a ragyogó mosolyát.

Hód Heni még ma is él, ha meg nem halt.

Gani Zsuzsa, hobbi meseíró, történetíró, versíró

PRÉMIUM Gani Zsuzsa Prémium tag

Nyolc éve kezdtem verseket, meséket, történeteket írni, melyek főként a természetről, illetve hagyományőrzésről szólnak. Hiszen ismernünk kell a múltunkat és ezt a felmérhetetlen jelentőségű hagyatékot tovább is kell adnunk a jövő nemzedékének. Meséimen, verseimen, történeteimen keresztül szeretném segíteni a környezettudatos magatartás kialakítását, természet megszerettetését, megóvását, ezenfelül ékes magyar szavain...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!