HOL VILÁGíT RUDOLF ORRA 3. RÉSZ


https://webshop.meskete.hu

Hol világít Rudolf orra 
3. A RÉNSZARVAS KERESŐK TÁRSASÁGA 
Panka  állta a szavát,  akit csak ismert, akivel csak találkozott mindenkinek elmesélte amit megtudott . A gyerekek szeme felcsillant a lehetőségtől, hogy amint megtalálják a rénszarvasokat...

Kép forrása: pexels

Hol világít Rudolf orra

3. A RÉNSZARVAS KERESŐK TÁRSASÁGA

Panka  állta a szavát,  akit csak ismert, akivel csak találkozott mindenkinek elmesélte amit megtudott . A gyerekek szeme felcsillant a lehetőségtől, hogy amint megtalálják a rénszarvasokat, újra jön majd a  Télapó. A felnőttek többsége egyszerűen elküldte, mondván most  nem érek rá, nem érdekel. Sokan vagy mosolyogtak a hallottakon vagy sületlenségnek tartották a történetet. De bőven akadtak  olyan felnőttek is, akik  fárasztónak tartották az ajándék kitalálását, beszerzését ,  a boltról boltra járkálás, és visszasírták a télapós éveket.

-Mennyivel egyszerűbb volt egy levél a Télapónak, aki aztán mindenről  gondoskodott – mondogatták a karácsony közeledtével.  Amint meghallották, hogy mi történt, máris felajánlották a segítségüket.

Sokan voltak olyan felnőttek is, akiknek ugyan nem okozott gondot a karácsonyi bevásárlás,  sőt imádták a lázas ide–oda járkálást,  de úgy gondolták, hogy ilyen nemes ügyben ott a helyük és  csatlakoztak a többiekhez.  Lelkesek  lettek és nyomban szervezkedni is kezdtek.  Hatalmas feliratokkal vonultak az utcákra.

                  Gyere vissza Télapó!  Keressük meg Télapó rénszarvasait! 

 Hamarosan összeállt egy többezer emberből álló tettrekész csapat, mely a Rénszarvas Keresők Társasága nevet vette fel.

Davis, a Fontos Hírek–nél újságíróként dolgozott és  készített egy kis füzetecskét,  melyben összefoglalta a kilenc elrabolt rénszarvas jellemzőit és azok elrablásáról adott rövid információt három különböző nyelven.  Százezer példányban kinyomtatták és Panka az osztálytársaival osztogatták azokat  a vasútállomáson, a repülőtéren, hogy a világ minél távolabbi részeiben is megtudják az igazat . A benzinkutakhoz, szállodákba, éttermekbe, focimeccsre is vittek belőle.  A városi TV  egyelőre nem vett részt a tájékoztatásban, mivel úgy gondolták, hogy egy manó nem számít  hiteles  információ forrásnak.

Játék Feri arról kapta a Játék  becenevet, mert programozóként dolgozott és játékprogramokat írt. Elkészítette a füzetecske elektronikus változatát, melyet az interneten terjesztett. Megkérte ismerőseit, hogy ők is juttassák tovább az ő ismerőseiknek, barátaiknak,  s három nap alatt több mint nyolcvanezer emberhez jutott el az internetes változat, s ez a szám minden nap rohamos gyorsasággal növekedett. Amikor Manó Márton visszatért Norvégiából  örömmel látta, hogy mennyi minden történt azóta, hogy a fogszabályzós kislány megfújta a sípot!  A varrógép mellett talált egy füzetet, melyet Panka hagyott ott a boltban. A kalaposnéni éppen azt olvasgatta. Odatelepedett mellé és vele együtt olvasott.

 

Miről ismerhetőek fel a Télapó rénszarvasa

 Rudolf–nak világító piros orra van, mely a sötétben, ködben, sűrű hóesésben is megvilágítja az utat,  ő vezeti a többieket.    Táncos, ha zeneszót hall ,úgy dobol a patáival  mint egy steptáncos a színpadon.   CSillagnak egy csillaghoz hasonló jel van a homlokán.   Táltos  hatalmasakat szökkenve ugrál, és szélsebesen nyargal. Villám ha a szarvait reszelgeti  egy fához, vagy összeakaszkodik másik rénszarvassal az agancsa kis villámokat szór szerteszét.  Üstökös  a Blorouris üstökösről kapta a nevét, sok évvel ezelőtt ez világította meg az utat , kiváló tanuló volt.     Mennydörgés ha elbömböli magát, mintha az ég készülne leszakadni vihar előtt..    Pompás pedig  a legcsodálatosabb, leghibátlanabb külsejű rénszarvas és szereti nézegetni magát  a tó tükrében, tó jegében, ablaküvegben, de a formás árnyékában is elörvendezik.  Íjas arról kapta a nevét, hogy úgy indul ,mintha  egy íjból lőtték volna ki, ezért került az utolsó sorba, nehogy a hírtelen gyors indulásban elrántsa a többieket és felboruljanak.

Ha valaki felismeri őket,  tudja hol vannak, kérjük hívja  a következő telefonszámot,   vagy küldjön  sms–t   a  33–34–4499 telefonszàmra.Hagyományos levelét ‘’Rénszarvasok’’ jeligével ellátva küldje el a Fontos Hírek Szerkesztőség címére

Elektronikus leveleit erre az  email–címre küldje   –   renszarvas9@fontoshirek.com

Tovàbbà  fent  vagyunk a  közösségi oldalakon is “Rénszarvaskeresés” névvel.

Köszönjük.

                                                           Rénszarvas  Keresők Társasága

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!