Barion Pixel

Ki legyen az egérlány férje


http://mocorgohaz.hu/
 • 2022.
  dec
 • 12

Egérpapa és Egérmama úgy gondolták, hogy szépséges leánykájuk immáron felnőtt, megérdemelne egy különleges férjet. Egérpapának megfelelt volna egy ügyes és kedves egérfiú, de a felesége számára ez nem volt elég, ő többre vágyott. Olyat vőt akart,...

Kép forrása: pexels

Egérpapa és Egérmama  úgy gondolták, hogy  szépséges leánykájuk  immáron felnőtt,  megérdemelne egy különleges férjet.  Egérpapának megfelelt volna egy ügyes és kedves egérfiú, de a felesége  számára ez nem volt elég, ő többre vágyott.  Olyat vőt akart,  aki még a jónál is jobb, rendívüli és különleges, akinek párja nincs a nagyvilágban. Emiatt bizony gyakran összeszólakoztak egymással. Végül Egérpapa azt mondta:

- Ha annyira különleges férjet akarsz a lányunknak, kérdezd meg a Napot!

- Igen,  igazad van,  a Nap megfelelő lenne a számára.

- Akkkor menjünk és kérdezzük meg tőle  -  felelte Egérpapa. Kár, hogy a lányuk véleményét nem kérték ki az ügyben, de az szótlanul követte a szüleit és elmentek a Naphoz.

-  Ó, fényességes Nap -  kezdte Egérmama - , azért jöttünk hozzád, hogy megkérdezzük, feleségül vennéd a mi  szépséges lányunkat. Te különleges és erős vagy!

A Nap nem akart megházasodni, ezért így felelt:

- Igen, valóban csodaszép a lányotok, talán a legszebb, akit valaha láttam, de csalódást kell okoznom,  mert van valaki aki még nálam is különlegesebb és erősebb, mégpedig …

Ebben a pillanatban  egy hatalmas felhő takarta el a Napot, aki nem tudta bejezni a mondatot, de Egérpapa és Egérmama megértették, hogy  Nagyfelhő erősebb, mint a nap, ezért hozzáfordultak a kérdéssel, hogy feleségül venné e a lányukat.

-  Én nem érdemlem meg a szépséges  lányotok kezét -  válaszolta Nagyfelhő. Van valaki, aki még tőlem is erősebb és különlegesebb. Tudjátok, ki az? -  mire az egerek a fejüket rázták.  -  A  Szél.

Nem is kellett sokáig várakozniuk, mert először csak gyenge szellő lengedezett,  majd erősen fújni kezdett, elfújta Nagyfelhőt és elfújta az egereket is, ide-oda dobálta őket, végül egy mohos, régi falhoz érkeztek, ami megvédte őket a Szél erejétől.  Egérpapa és Egérmama ezért úgy gondolták, hogy ez a régi, mohos fal mindennél erősebb, méltő férje lenne a lányuknak. Azonnal meg is kérdezték.

-   Ha megfelelek nektek, én szívesen megházasodom  - válaszolta a Fal.

Ekkor azonban már Egérlány  teljesen kikelt magából és kiabálni kezdett.

-  A Nap rendben van,  a Szél is,  Nagyfelhő  is,  de nem fogok megházasodni egy ennyire öreg, nedves téglafallal, amit már a moha is majdnem teljesen benőtt.

Az egérszülők nagyon meglepődtek.

- Igaza van a lányotoknak  - szólt a Fal-,  mert van aki még nálam is erősebb, akivel még én sem tudok harcolni,  folyton legyőz engem.Teljesen tehetetlen vagyok vele szemben!

-  Ki lenne az? -  kérdezték az egérszülők.

-  Egy egér    -  felelte a Fal.

-  Egy egér?  Hogy-hogy?

-  Mert csak egy egér képes rá, hogy járatokat kaparjon bennem, s átjusson a túloldalra  -  folytatta a Fal.

Egérpapa, Egérmama   jót nevettek, és boldogan mentek haza. Végre megértették, hogy szépséges lányuk számára csakis egy egérfiú  lesz a legjobb és legkülönlegesebb férj a világon.

.

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!