A hàrom macska


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/
 • 2024.
  jan
 • 23

A három macska
Élt egyszer három macska. Egy fehér, egy vörös és egy cirmos. Különböző házakban laktak, és mindhárman nagyon únták már a magányukat, és amikor találkoztak, úgy döntöttek,hogy közös játékkal orvosolják azt. Sajnos azonban mindhárman m...

Kép forrása: pexels

A három macska

Élt egyszer három  macska. Egy  fehér, egy vörös és egy cirmos. Különböző  házakban laktak, és mindhárman nagyon únták már a magányukat, és amikor találkoztak, úgy döntöttek,hogy közös játékkal orvosolják azt. Sajnos azonban mindhárman mást akartak csinálni. A vörös  macska a mezőben lévő poros úton akart hemperegni, a cirmos egy szenespincében szeretett volna ugrándozni, míg a fehér macska madarakra akart vadászni. Egy darabig vitatkoztak, melyikük kívánságát válasszák, végül kitalálták, hogy elmennek sétálni a parkba hintázni, mászókázni, vagy a parkban lévő kis tónál a kacsákat idegesíteni.

Útközben egy ház előtt mentek el, minden ablaka nyitva volt, és látták, hogy odabent egy férfi zöldre festi a falakat. Összekacsintottak, és beugrottak az egyik ablakon. Megvárták, amig a férfi eltávolódik onnan, ekkor belefeküdtek a zöld festékes ládába, és boldogan nézegették egymást, milyen szépek lettek.

Igen ám, de amikor hazamentek, nem ismerték fel őket, és hiába nyávogtak az ajtó előtt, az emberek nem engedték be egyikőjüket sem, kint kellett menedéket találniuk. Másnap újra találkoztak egymással, és kétségbeesetten tanakodtak, hogy mitévők legyenek, mert egyikőjük sem akarta kint tölteni az éjszakákat.

 • Meg kell szabadulnunk ettől a zöld festéktől – mondta a vörös macska.
 • Igen, de hogyan? – kérdezte a másik kettő.
 • El kell mennünk a folyóhoz, és beleugrani, úszni, úszni addig, amíg ismét tiszták nem leszünk – magyarázta a vörös macska.
 • De én nem szeretek úszni! – nyivákolta kényesen a cirmos. – Olyan hideg a folyó!
 • Arra gondolj, hogy télen milyen hidegek az éjszakák. Sokkal hidegebbek, mint a folyó vize – nyávogta a fehér bundás.

Igy hát nem volt mit tenni, elindultak a folyóhoz, és addig úszkáltak benne, amig a zöld szín le nem ázott róluk.  Lefeküdtek a folyópartján a selymes fűbe, megszárítkoztak a napon, majd vidáman hazaindultak. Volt is nagy öröm, amikor megérkeztek.

 • Cicuskám, hol voltál, úgy aggódtam miattad! – mondta a fehér macska gazdája, és ölbevette az állatot, simogatta, majd finom  halkonzervet tett eléje.

Hasonlóképpen örvendeztek a vörös macska házánál is, és a cirmos cica embercsaládja is.

 

Fgy

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita

2024-01-23 19:13

Kedves Gyöngyi! Itt is tetszéssel jártam nálad. Kedves meséd örömmel olvastam. Szeretettel: Rita