Kicsi és a nagy barátsága

  • 2023.
    jan
  • 03

http://mocorgohaz.hu/
A kicsi és a nagy barátsága
A következő történet egy kicsi foxi, csivava keverék és a nagy németjuhász kutya barátságáról szól. A kicsi a Törpe nevet kapta a gazdijától. A nagy neve pedig Gréti. Szóval úgy kezdődött a dolog, hogy új lakó költözött a lép...

Kép forrása: saját

A kicsi és a nagy barátsága

A következő történet egy kicsi foxi, csivava keverék és a nagy németjuhász kutya barátságáról szól. A kicsi a Törpe nevet kapta a gazdijától. A nagy neve pedig Gréti. Szóval úgy kezdődött a dolog, hogy új lakó költözött a lépcsőházunkba. Ő pedig gondolt egyet és elment a vásárba és megvásárolta magának ezt a kicsi kölyökkutyát a Törpét!

A Gréti már régebb óta a házunkban él. Ő egy munka kutya, mert a gazdájának segít éjszakánként a munkájában. Vigyáz a rájuk bízott területre!

Szóval mikor a Törpe idekerült a házunkba, olyan kicsi volt, hogy alig látszott ki az udvaron a fű közül. A véletlen úgy hozta, hogy mindkét gazdi a kora reggeli órákban vitte a kutyáját a reggeli sétára. Gréti mindjárt anyáskodni kezdett a Törpe felett! És a mi kis kutyánknak pedig nem esett nehezére elfogadni, ezt az anyáskodó szeretetet. Játszani kezdtek egymással és az óta is közösen járnak sétálni, levegőzni. Gréti mikor dolgozik, reggel szokott haza jönni a gazdájával. Ilyenkor a Törpe szalad eléje és látszik, hogy jól érzik magukat egymás társaságában!

Törpénk gazdija reggel dolgozni megy. Így a kiskutya egésznap a lakásban lenne! Ezért, Gréti gazdija minden délelőtt jön és viszi magukkal a kicsit is sétálni! Hogy aztán estefelé újra együtt tudjanak játszani!

 A nyáron megfigyeltem. Gréti felnőtt okos kutya, ha szomjas és üres volt a vizes edénye, szájába fogta az edényt és odavitte a gazdija lába elé és ott letette azt. Így kért vizet! Nem telt el sok idő, egyszer csak látom a Törpét. Üres vizes edénnyel a szájában! Vitte a gazdájának, ahogy a barátjától látta letette a gazdi lábához az edényt és boldogan elfogyasztotta a kapott vizet!

 Az ablakomból kinézve látom nap mint nap, ahogy a két kutya megérti és szereti egymást. Örülnek egymás társaságának. Igazi jó barátok lettek.

Aztán úgy alakult, hogy a Törpe gazdája elköltözött. Nem ment messzire, csak a szemben lévő másik utcába. Azóta kicsit ritkábban, de találkozik egymással a két barát! Törpe és a gazdi megszokott látogatni bennünket.

Eltelt egy kis idő, mire a kiskutya megszokta a járást. Eleinte mindig a régi lakásuk felé vette az irányt hazafelé. Mára már megszokta, hogy indulásnál a lépcsőház ajtóban megvárja a gazdiját, leül és okosan néz rá.

Várja, hogy merre induljon. Az esti sétánál minden nap találkozik a két kutya egymással.

Viszont naponta látom mikor Gréti sétálni van napközben, többször megáll és néz a Törpe régi lakása felé. Keresi a kicsi kutyát. Lassan hozzá szokik, hogy csak este és hétvégén találkoznak egymással.

Akkor viszont nagyon jól érzik magukat egymás társaságában.

Azt hallottam a Törpének az új lakóhelyén is akadt már egy kislány barátja. Nagyon szeretnek együtt játszani.

A kislány még a kalapját is a kutyusnak adta.

Keresi Magda, amatőr meseíró

Ezt a mesét írta: Keresi Magda amatőr meseíró

Hét unokás nagymamaként közel hetvenévesen kezdtem meséket írni. Szerencsés vagyok minden unoka szerette a meséket. Szeretik a könyvet. Aztán egy közös alvásnál "talált" mesét kértek tőlem. Kénytelen voltam rögtönözni, vagyis kitalálni egy mesét. Csak a következő alkalomnál már nem emlékeztem pontosan a mese szövegére. Ráadásul ők is, ahány gyermek, mind máshogy emlékezett a "talált" mesére.. Így aztán, hogy n...