Kislány a szivárványon


https://fejlesztem.hu/
Kislány a szivárványon
Reggel óta csodálatosan ragyogott a nap, aztán délután hirtelen elkezdett hullani a frissítő eső. A nagy meleg miatt ennek nagyon örültek a fák, virágok és az emberek is. Róza kint állt a kertben és felkiáltott:
- Anya, Apa, gyertek ...

Kép forrása: pixabay.com

Kislány a szivárványon

Reggel óta csodálatosan ragyogott a nap, aztán délután hirtelen elkezdett hullani a frissítő eső. A nagy meleg miatt ennek nagyon örültek a fák, virágok és az emberek is. Róza kint állt a kertben és felkiáltott:

- Anya, Apa, gyertek ki gyorsan, szivárvány!

Széttárta karjait, arcát az ég felé fordította és élvezte ahogy a vízcseppek végig peregnek rajta. Közben elkezdett körbe-körbe forogni, nagyokat nevetett. Gyönyörű színekben pompázott a szivárvány, látott benne vöröset, narancsot, sárgát, zöldet, kéket és ibolyát.

- De jó lenne a szivárvány tetején lenni! - gondolta.

Hopp, egy pillanat múlva érezte, hogy két oldalról madarak fogják meg őt és hóna alá nyúlva csőrükkel emelik föl, föl a magasba. 

- Ezek a meseszép hattyúk olvastak a gondolataimban-mondta ki hangosan.

- Igen Róza, ismerjük a gyerekek vágyait, halljuk a kívánságaikat és teljesítjük őket, ezért vagyunk mesemadarak, nem pedig hattyúk, bár hasonlítunk rájuk-válaszolták.

Miközben egyre közelebb értek a szivárványhoz, a kislány jól szétnézett, már egészen aprónak tűnt a kis kert, ahonnan felemelték.

Nagyon rövid idő múlva a mesemadarak ráültették a szivárvány tetejére, a vörös fénycsóváról lógathatta a lábát. Már nem is lepődött meg azon, hogy nevetgélést, csacsogást hallott mindenhonnan, sok-sok gyerek ült körülötte a szivárvány minden egyes színén többen.

Úgy látszik, nem csak az én kívánságom volt-gondolta.

Minden gyerek kezében olyan színű léggömböt tartott mint amilyen színén ült a szivárványnak. Kisvártatva egy színes mesemadár vörös léggömböt adott Róza kezébe.

Szállt, szállt a magasba a sok vörös, narancs, sárga, zöld, kék és ibolya színű léggömb. 

Milyen szép itt! De jó, hogy megláttuk ezt a szivárványt! Milyen jó nekünk, hogy jöttetek értünk és felhoztatok ide mesemadarak! Ó, én látom innen a házunkat, ahol lakunk!-hallatszott innen is onnan is.

Róza jól megfigyelte a színes mesemadarat, nagy volt és erős, a tollai a szivárvány színeiben pompáztak, a tekintete jóságosan és vidáman csillogott.

Odaszállt Rózához és így szólt:

-Én már hallom, ahogy anyukád és apukád szólít téged, nagyon aggódnak érted. Gyere, hazaviszlek gyorsan, mindjárt eláll az eső és eltűnik a szivárvány- azzal a hátára ültette a kislányt és egy szempillantás alatt lent is voltak azon a helyen, ahonnan a két fehér mesemadár elvitte Rózát.

A kislány a földön feküdt, és ahogy kinyitotta a szemét a szüleit látta, amint leguggolva beszélnek hozzá:

- Megszédültél kicsim, ahogyan körbe-körbe forogtál az esőben - magyarázta Apa.

- Megütötted magad? – kérdezte Anya.

- Nem, nem, jól vagyok, olyan szépet láttam, ültem a szivárvány tetején egy léggömbbel. Hol a léggömböm? - kérdezte.

- Mégis beütötted a fejed kislányom-mondta az anyukája, gyere, beviszlek és lefektetlek.

Róza mosollyal az arcán aludt el. Vörös rózsáról, narancs szirmú napraforgóról, zöld fenyőfáról, kék vizű tengerről kisibolyáról és sok-sok színes léggömbről álmodott.

 

Kovácsné Demeter Monika Iringó, amatőr

Kovácsné Demeter Monika vagyok, 1957-ben születtem Debrecenben. Okleveles vegyészként gyógyszerfejlesztő voltam, majd 40 évi munkavégzés után nyugdíjaztak. Két felnőtt férfi anyukája és 3 kisgyerek nagymamája vagyok. Gyerekkorom óta szeretek írni és mesélni, eddig sajnos nem sok lehetőségem volt erre, most szeretném bepótolni.