Barion Pixel

Lánglovagok


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Az öreg Vakond megigazította szemüvegét, majd beindította a járművet.

Körülnézett, ahogy illik, majd elindult.  Későn vette észre, hogy a jobbról jövő Barlangi gyík egyenest belehajt. Hatalmas csattanás, majd óriási füst kerekedik. Mindketten amilyen gyorsan csak tudtak kikászálódtak és jó messzire eltávolodtak a járművektől. Míg a gyík a fejét vakarta, addig az öreg vakond az 105-öt tárcsázta.

Pillanatokon belül megérkezett egy tűzoltóautó fülsiketítő szirénázással. Kiugrott belőle két hős mentőkutya, akik felmérték a helyzetet és még mielőtt lángra kapott volna bármelyik jármű, sikeresen megfékezték a bajt. Közben hangosan szirénázva megérkeztek a baleseti helyszínelők. Kivizsgálták a balesetet, megnézték a helyszínt, majd nyomokat biztosítottak. Kihallgatták a tanúkat, feljegyzéseket és jegyzeteket készítettek. A bizonyítékokat bevitték a központba. Eközben megérkeztek a trélerek és elszállították az autókat a szervízbe. A két sofőr velük ment.

Máris újabb hívás érkezett. Tűz keletkezett a Nevenincs erdőben, a tisztáson. Papír égett egy tárolóban. Pillanatokon belül odaérkezett a tűzoltóautó harsány szirénázással. A bátor lánglovagok felmérték a helyzetet, gyorsan cselekedtek, megakadályozták a lángok tovább terjedését, majd eloltották a tüzet. Egy pillanatra leültek, izzadtságtól gyöngyöző homlokukat törölgették. Jóformán még kifújni se tudták magukat, mert újabb hívás érkezett.

Egy kiscica került igen nehéz helyzetbe, miután beleesett egy aknába. Ismét a tűzoltók siettek a bajba jutott szőrgombóc segítségére. Miután kimentették, alaposan szemügyre vették. Szerencsére az ijedtségen kívül semmi baja nem esett. Óvatosan átadták az aggódó, hálálkodó cicamamának.

Azonban újabb hívás érkezett. A lánglovagok bepattantak a kocsiba és fülsiketítő szirénázással igyekeztek az újabb helyszínre. Nagy volt a forgalom, de a sziréna hangjára minden jármű félreállással, elsőbbséget adott nekik. Amikor odaértek már az odúból csaptak ki a lángok, ahol egy kismókus tartózkodott. – Kh, kh, kh- köhécselt. A tűzoltók kendőt szorítottak az orra és a szája elé, majd sikeresen kimentették. Eközben egy társuk már a mentőket tárcsázta: - 104,- nem telt el egy- két pillantás, máris megérkeztek. Bagoly doktor megvizsgálta a sérültet, s azon nyomban szirénázva, száguldozva siettek a kórházba a füstmérgezést szenvedett kismókussal. A mentőautóban a tiszt és az ápoló vigyázta őt. A gyors beavatkozás sikeres volt, a kismókus hamarosan meggyógyult. Ismét ugrálhatott ágról- ágra, fáról- fára. Igaz a fészke lakhatatlanná vált, ezért újat kellett keresnie.

Egy kicsit leültek a bátor lánglovagok, izzadtságtól gyöngyöző homlokukat törölgették, majd bekaptak pár falatot, sőt még egy copákot is megrágcsáltak, mert kopogott a szemük az éhségtől. Ittak pár korty vizet, aztán máris újabb hívás érkezett.

A heves esőzés miatt az erdei iskolába betört a víz, s a tetőszerkezet erősen beázott. A hős lánglovagok sorra mentették ki a bajbajutott sünit, borzot, nyuszit, őzikét , a szarvast és a vaddisznót. Szerencsére az ijedtségen kívül semmi bajuk sem esett. Odakísérték őket az aggódó, hálálkodó szüleikhez.

Nem volt még vége a napnak. Néhány fa kidőlt a közelben. Szerencsére senki se sétált alattuk. A kidőlt fák helyenként az elektromos vezetékeket is elszakították, emiatt több helyen elment az áram. A hős lánglovagok azonban most is helyt álltak.

Egész nap azon dolgoztak, hogy életeket mentsenek, megakadályozzák a tűz pusztítását, s elhárítsák a bajt.

Késő este fáradtan tértek haza családjukhoz. Majd leragadt a szemük, amikor álomra hajtották a fejüket.

Így volt? Vagy nem így volt? Ki tudja! Szerinted?

 

Gani Zsuzsa, hobbi meseíró, történetíró, versíró

PRÉMIUM Gani Zsuzsa Prémium tag

Nyolc éve kezdtem verseket, meséket, történeteket írni, melyek főként a természetről, illetve hagyományőrzésről szólnak. Hiszen ismernünk kell a múltunkat és ezt a felmérhetetlen jelentőségű hagyatékot tovább is kell adnunk a jövő nemzedékének. Meséimen, verseimen, történeteimen keresztül szeretném segíteni a környezettudatos magatartás kialakítását, természet megszerettetését, megóvását, ezenfelül ékes magyar szavain...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások