Levél a Mikuláshoz

  • 2022.
    dec
  • 16

Kedves Mikulás!

Képzeld tegnap láttam, hogy az utcán egyedül koldult egy kisfiú. Nagyon elszomorodtam. Éppen a vajas kiflimet majszoltam, amikor megláttam. Mivel más nem volt nálam ezért azt a felét, amelyikbe még nem haraptam bele nekiadtam. Láttam rajta hogy nagyon éhes. Örömmel elfogadta. Arra gondoltam, hogy írok neked egy levelet és azt kérem tőled, hogy légy szíves adj jobb sorsot ennek a kisfiúnak. Nem tudom miért volt egyedül. Lehet, hogy árva, de az is lehet, hogy nagyon szegény családban él, ki tudja. Kérlek szépen, hogy segíts rajta. Köszönöm szépen.

Szeretnék még kívánni, de most se magamnak. Az unokatestvérem nagyon beteg és már régóta. Amikor a hétvégén meglátogattam, láttam, hogy mennyire fáj neki, olyan meggyötört volt az arca. Pedig amikor meglátott, megpróbált mosolyogni. Nagyon gyenge volt szegény, úgy sajnáltam. Nem tudtam, hogy segíthetnék rajta, pedig nagyon szerettem volna. Láttam, hogy az asztalon levő pohárért nyúlt nagy nehezen, de én gyorsabb voltam. Kezébe adtam a vízzel teli poharat. Nehezen bírta tartani, így segítettem. A kortyolgatás is nehezen ment neki. Nagyon nehezen tudtam tőle elbúcsúzni. Szinte éreztem a fájdalmát. Ezért kérlek szépen, hogy segíts rajta.

Köszönöm szépen.

Most pedig magamnak szeretnék kérni. Tudom, hogy nem mindig vagyok jó gyerek, néha gézengúz voltam. Egyszer nem raktam el a játékaimat magam után, széthagytam. Anyukámnak kellett összeraknia. Meg is bántam, hisz láttam milyen fáradt, de egy rossz szó nélkül rendet csinált. Gyorsan odamentem segíteni, végül együtt raktunk rendet a szobámban. Ezután bocsánatkérés képpen kiszedtem a mosógépből a ruhákat, egyesével feltettem a szárítóra, még jól oda is csipeszeztem, hogy le ne essen. Aztán amikor megszáradtak összeszedtem és összehajtogattam őket. Persze a magam módján. Anyukám elmosolyodott és megcirógatta buksimat. Olyan jó érzés volt. Egyszer pedig a fogkrémmel az ujjam segítségével az ablakra rajzoltam hóembert és hópihéket, meg egy- két felhőt is. Nekem tetszett és az apukámnak is. Csak szegény anyukámnak lesz majd nehéz lemosni. De megígértem, hogy segíteni fogok neki. Ja meg a múltkor megkergettem a testvéremet, mert összerombolta, amit építettem. De aztán futás közben elesett és nagyon sírt. Megsajnáltam, odamentem hozzá és segítettem felállni. Nem haragudtunk egymásra, inkább kibékültünk. Szóval kedves Mikulás. Úgy szeretnék én is kapni ajándékot. Egy nagy pöttyös labdát és egy kártyát is.

Mit gondolsz én is megérdemlem?

Gani Zsuzsanna, hobbi meseíró, történetíró, versíró

Hét éve kezdtem verseket, meséket, történeteket írni, melyek főként a természetről, illetve hagyományőrzésről szólnak. De írok érzékenyítő meséket is, melyek az alapvető emberi normákra tanítanak. Szívesen írok tündérmeséket, illetve rövid állatmeséket is. Hobbiból írogatok. Kedvenc költőm: Petőfi Sándor. Folyóiratokban, antológiákban jelententek, jelennek meg verseim, meséim, történeteim. Egy költe...