Barion Pixel

Március - Tavaszi ébresztő


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Március vidáman szökkent le egy felhőről a földre. A nap ragyogóan sütött, felmelegítve a talajt, a szellő pedig kedvesen megsimogatta a hónaplány arcát, aki egy mezőn ért földet. Már alig várta, hogy a ténykedése nyomán szirmot bontsanak a virágok. ...

Kép forrása: pixabay.hu

Március vidáman szökkent le egy felhőről a földre. A nap ragyogóan sütött, felmelegítve a talajt, a szellő pedig kedvesen megsimogatta a hónaplány arcát, aki egy mezőn ért földet. Már alig várta, hogy a ténykedése nyomán szirmot bontsanak a virágok. El is vette a kis aranykürtöt az iszákjából, és belefújt. A dallam nyomán éledezni kezdett a rét, rügyre fakadtak a közeli bokrok, és nyílni kezdtek az első virágok. Március boldogan nézett körbe a réten.

Ekkor a feje felett elszállt egy gólya, jelezve, hogy lassan a madarak is visszatérnek délről. Március kedvtelve figyelte a madarat, ahogy elrepült a tó felé. A tó környékén is elindult az élet. Gyülekeztek a vízi madarak, és tavirózsák első zöld levélkéi is megjelentek.

Március ekkor az erdő felé pillantott. Az erdő. A hónaplány nagyot sóhajtott. Ideje volna az erdőben is elkezdenie a munkáját, hiszen nemcsak a rétekre kell elhoznia a tavaszt. Ám az erdőben nemcsak a kürtöt kellett fújni, és visszacsalogatni a madárdalt. A téli álmot alvó állatokat is fel kellett ébreszteni, és ez egyáltalán nem volt a kedvére való feladat.

Még mindenki a téli álmát aludta. A rókák és a nyulak az üregükben, a medvék a barlangjukban, még a vidra is a vackában hortyogott, neki már a tóban kéne úszkálnia, és kergetnie a halakat. De olyan mélyen aludtak, Márciusnak nem volt szíve felébresztenie őket. Olyan morcosak voltak mindig, hogy felzavarta őket.

Március újra körülpillantott a réten. Talán, ha látják, hogy már minden felébredt, és milyen szép lett a világ, nem maradnak sokáig morcosak. Igen, itt az ideje felébredni, és gyönyörködni a tavaszban. A morgás sem tart örökké. Március eltette a kis kürtöt, és már suhant is az erdő felé. Ideje volt mindenhova elhozni ezt a csodálatos tavaszt.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

PRÉMIUM Kőszegi-Arbeiter Anita Prémium tag

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!