Barion Pixel

Mújus - Időanyó Anyák napi meglepetése


http://mocorgohaz.hu/

Az Anyák napja nagyon különleges nap volt Május számára. Az ő hónapjába több ünnepnap is volt, de Május az Anyák napját szerette a legjobban. Készült is rá nagyon, amint elérkezett az ő ideje, gyorsan lesuhant, és nekilátott, hogy összegyűjtse a legsz...

Kép forrása: Mesterséges Intelligencia által generált kép

Az Anyák napja nagyon különleges nap volt Május számára. Az ő hónapjába több ünnepnap is volt, de Május az Anyák napját szerette a legjobban. Készült is rá nagyon, amint elérkezett az ő ideje, gyorsan lesuhant, és nekilátott, hogy összegyűjtse a legszebb virágokat. Egy alkalommal Anyák napja május második napjára esett, így a hónaplánynak nagyon kellett igyekeznie, hogy mire eljön a vasárnap reggel, minden virág felkerüljön Időanyó házába.

Ám ahogy leért, tátva maradt a szája a döbbenettől. A tarka rétet, ahol a legeslegszebb virágokat szokta gyűjteni, hó borította.

– Április! – kiáltotta el magát a hónaplány. – Mit műveltél már megint?

Április kikukucskált egy közeli felhő mögül, és bűnbánóan nézett a testvérére.

– Véletlen volt – szabadkozott. – A napsugaras zsákot akartam elővenni, de a nagy kotorászásban kiesett az iszákomból a hó üvege, és lesett a földre. El akartam fújni, de a szél inkább széthordta, mint összefújta volna.

– Hogy lesz így ajándéka Időanyónak? Holnap van Anyák napja – esett kétségbe Május.

– Megpróbálhatom újra elfújni a havat – próbálkozott Április.

– Te már bőven eleget játszottál az időjárással – morogta Május. – Minek van ilyenkor virága, amit nem temettél be hóval?

– Magas bokornak – vágta rá Április.

Május már épp leszidta volna a testvérét, hogy ne mondjon butaságokat, amikor a távolba megpillantott egy nagy és terebélyes bokrot, tele apró lila virágokkal.

– Igazad van – kiáltotta el magát Május, és már suhant is át a rét felett, amíg el nem ért egy hatalmas orgonabokorig. A virágok aprók voltak, de csodálatos illatuk volt, és az egész bokrot beborították. Egyik–másik még nem bontott szirmot, de Május tudta, mit tegyen. A hónaplány napot varázsolt az égre, hogy a virágok egész nap érezzék a meleget.

Mire másnap reggelre elolvadt Április hava, Időanyó házát pompás orgonavirágok díszítették, illatuk körbelengte az aprócska házikót. Attól fogva Május minden alkalommal orgonát vitt Időanyónak Anyák napjára, a hónapgyerekek pedig vidám énekelték, az Orgona ága kezdetű dalt.

Kőszegi-Arbeiter Anita, hivatalos szerző

PRÉMIUM Kőszegi-Arbeiter Anita Prémium tag

Kőszegi-Arbeiter Anita vagyok, két kislány boldog édesanyja, másodsorban meseíró, aki imád olvasni és történeteket kitalálni. Kezdetben fantasy és thriller novellákat írtam, aztán Csenge lányom elérte azt a kort, amikor a mesék akkor a legizgalmasabbak, ha ő is a részese lehet. Így hát együtt, kettőnk fantáziájának segítségével alkotunk meg új világot, ami tele van csodával és varázslattal. Minden este egy...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!