Barion Pixel

SzEBb veled a világ


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    már
  • 04

Egyik kutya másik eb, de mindegyikkel az élet szebb.
Egy kutya útja elárulja mit szeret, milyen a személyisége, mivel orr-vezéreltek a nagy szívük mellett ez is beleszól erősen útvonalukba, ha tehetnék minden szagot követnének, ami megtetszik nekik ami meg ...

Kép forrása: Saját

Egyik kutya másik eb, de mindegyikkel az élet szebb.

Egy kutya útja elárulja mit szeret, milyen a személyisége, mivel orr-vezéreltek a nagy szívük mellett ez is beleszól erősen útvonalukba, ha tehetnék minden szagot követnének, ami megtetszik nekik ami meg nem, kíváncsívá teszi őket ,nyomozni kezdenek, azt meg azért kell követni. ŐK a mancs és orrnyomozók. Még a szagvak kutyákban is benne van a lelkes myomozó ösztön. 

Vajon az érzéseinket, gondolatainkat is kiszagolják? A világ egy kedvessebb egyértelműbb hely lenne talán,  ha olykor kutyáink orrunkra kötnék az orrunk, és hogy  mit üzen nekik .  Most megpróbálnék kutyafejjel gondolkodni. Kutya futtábban is megismerhetőek.
Van aki kis kutyás tudja , hogy a szapora léptek mellett ott van a kíváncsi melső láb felemelős megtorpanás ha farkát is csóválja hozzá indekszel , integet az angyaloknak,  hogy felemelő segítségük jó lenne a továbbhaladáshoz , mert elfáradt a felemelót már szapora léptekkel elvégezte,  mert a gazdi nagy lépését neki 6 kicsi lépéssel fürgén kell átölelni. A szeretet kód a tacskódnál a kis hátának simogatása, ami oly sok kanyart vesz be,  mint egy csuklósbusz hogy a gazdi k- örül forogjon teste is ne csak szíve és minden gondolata no meg a mozgó madarak tárgyak és az orra előtt elúszó kajakként lebegő illatfelhős ételeket szállító ember macska vagy kutyatányér körül. Akkor ő kis testét elfelejtve mamuttá vagy kardfogú tigrissé változik kár hogy a valóság nem őt igazolja ebben mikor félremegy a megvalósítás. De őt ez nem zavarja abban hogy újra és újra felbátorodjon jó szaglásával előbb elindul és orrhosszal nyer.

A labrador a gazdi és ételvezérelt csodalény .
Aki egyszerre gyermek játszópajti és védelmező szülő később bölcs békés nagyszülő lesz egy személyben. Okos is orránál fogva nem vezetik inkább szívénél fogva az többször megesik. Ahány kutya annyi fajta és fajtán belül is mindegyik külön egyéniség. Vagy inkább egy miség, mert neki az én összenőtt a mivel a gazdival. És ez nem semmiség valamiság.
A kutya szeretet nyelve sokszor tényleg a nyelve, mikor nehezen lélegeztem volt olyan időszak, akkor a kutyusom ,mikor lehajoltam hogy megsimogassam ő megnyalta a nyakam kifejezve, hogy ott szeretlek legjobban, ahol bajod van . Mikor elmúlt ez az időszak többé nem nyalogatta a nyakam , gondolta most összegyógyultunk nem szab határt a lélekzésünknek semmi. Rátette kezemre a mancsát hogy simogassam ne hagyjam simogatást hamarabb abba, mint ahogy az ő lelkének elég egészséges lesz a belekomfortosodása a kutyapillanataiba.
Vannak kutyaszelídítők , de több a kutya ,aki emberszelidítő szerintem .

Anna Szakács (Prasad), amatőr író

PRÉMIUM Anna Szakács (Prasad) Prémium tag

A világ mesés valójában mesés emberekkel, élőlényekkel, ezt szeretném megmutatni történeteimen keresztül. Haikukat is szoktam írni meg novellákat , verseket a meséken kívül. A Sumida folyó hídja online kultúrális magazinban jelentek meg haikuim.


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!