Barion Pixel

Szélfútta ruhácskák


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Bíborka élete telis-tele volt csodákkal. Ebben a történetben is életének egy csodálatos eseményét mesélem el nektek. Ugyanolyan napnak indult, mind a többi, mindenki tette a dolgát, s közben jól érezték maguk. Anyuka a szokásos mosást is ezen a napon vé...

Kép forrása: Bíborka rajza

Bíborka élete telis-tele volt csodákkal. Ebben a történetben is életének egy csodálatos eseményét mesélem el nektek. Ugyanolyan napnak indult, mind a többi, mindenki tette a dolgát, s közben jól érezték maguk. Anyuka a szokásos mosást is ezen a napon végezte, pontosan ugyanúgy, ahogy mindig. S mivel odakint gyönyörű őszi idő volt, úgy határozott, hogy a szabadban teregeti ki a tiszta holmikat száradni. Sokkal jobbat tesz nekik a nap melege. Bíborka igazi csupa szív kislány volt, s szeretett segíteni anyukájának, ezért kiment vele, hogy részt vegyen a munkában. Nagyon jó kedvűek voltak, közben jót beszélgettek. Bíborka büszke is volt arra, milyen nagy segítsége anyukájának.

Aztán egyszeriben úgy érezték, mintha hirtelen lehűlne az idő. Sőt, Bíborka szép haját is ide-oda rángatta a komisz szél. És bizony nem csak a haját kócolta össze kacagva a szemtelen! Nem ám! A semmiből támadt szél a takarosan kiteregetett ruhákat is megrángatta. Olyan erősen fújta őket, addig-addig játszott velük, míg egyesével le nem kapkodta őket a szárítókötélről. Majd, mind aki jól végezte dolgát: messze elfújta a szép ruhákat. Ezután tovább is állt, s mintha mi se történt volna, kacagva elszelelt, nyoma se marad. Illetve maradt: az üres szárítókötél!

A kislány és anyukája nagyon szomorú volt, hisz kedvenc ruhácskáik odavesztek. Nem tudták mi tévők legyenek most, hiába tanakodtak. Az öreg tölgy lakója, a kis cinege madárka látta mi történt, s megsajnálta a jólelkű kislányt és anyukáját. Szárnyra kapott és villámgyorsan szétcsivitelte a környék állatainak, mi történt. Az állatok egyetértettek abban, hogy segíteniük kell Bíborkáéknak. Így hát szétszéledtek, szépen, sorban megkeresték az elveszett holmikat.

Elsőként maga a kis cinege szabadított ki az öreg tölgy ágai közül egy darabot, majd csatlakozott a feketerigó és a vörösbegy is. Ide-oda repkedtek a madárkák, hogy minél több mindent megtaláljanak és visszaszolgáltassák gazdáiknak. A fa odvában lakó mókus is segített egy-egy darab megtalálásában, sőt a közeli erdő állatai is előhozták a messzebbre került ruhadarabokat!

Amikor Bíborka és anyukája észrevette, hogy a környék állatai a segítségükre siettek a bajban, nagyon meghatódtak. Először a szemük dörzsölték, hogy vajon jól látnak-e?  Minden egyes ruha, amit az a komisz szél elfújt megkerült végül, hála az állatoknak. A kislány ismét segített a teregetésben, s ezek után, már a szél sem mert újra borsot törni az orruk alá.

Aztán úgy határoztak, valahogy meghálálják az állatoknak a segítséget. Megállapodtak abban, hogy gondoskodnak róluk, ahogy tőlük telik. Segítenek nekik a téli eleség gyűjtésében. Amikor pedig leesik a hó, rendszeresen tesznek ki nekik finomságokat és vizet, nehogy nélkülözniük kelljen a jószívű jószágoknak. Ezzel a kedves gondolattal hajtották este álomra a fejüket, s tudták, biztosan betartják ígéretük. Erre emlékeztetik őket majd varázslatosan visszakerült ruhák is.

 

(Ez a mese egy kislány mesepályázatomra érkezett rajzához íródott, a rajzot tettem be - engedéllyel - illusztrációnak, ami alapján írtam a történetet)

Fodor-Nemes Erzsébet, író

Ezt a mesét írta: Fodor-Nemes Erzsébet író

Az írás számomra a kikapcsolódás és önkifejezés legjobb formája. Mindig írok valamit, akár rímekben, akár prózában. Meg tudom fogalmazni legbelső érzéseim, elképzeléseim, gondolataim a szavakon keresztül. Úgy gondolom, elég fantáziadús a gondolatvilágom, és ezt legjobban a meséken keresztül tudom érvényesíteni, akár egy egész kitalált világgal együtt megalkotni. Így alakult és alakul most is meseregényem, melyn...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások