Fodor-Nemes Erzsébet

író

Az írás számomra a kikapcsolódás és önkifejezés legjobb formája. Mindig írok valamit, akár rímekben, akár prózában. Meg tudom fogalmazni legbelső érzéseim, elképzeléseim, gondolataim a szavakon keresztül. Úgy gondolom, elég fantáziadús a gondolatvilágom, és ezt legjobban a meséken keresztül tudom érvényesíteni, akár egy egész kitalált világgal együtt megalkotni. Így alakult és alakul most is meseregényem, melynek első kötete látott eddig napvilágot. Alig várom, hogy a végére érjek a tizenpár könyvnek, amin dolgozom. Közben pedig hol novellát, hol verset írok, mindenféle témában, hangulatban.

Kiadott könyvek


Boszorkalandok I. könyv Boszorkányság

Az első könyvben Frézia boszorka és családja Fecskevárosba költözik, hogy a lány megkezdhesse tanulóéveit a városka tanodájában. Nagyon izgatott már a kisboszi, hisz az új lakhely új ismeretségekkel és lehetőségekkel jár. Lesznek barátai és kitanulhatja a mágia csínját-bínját. Ahogy annak lennie kell, talál is magának barátot Kankalin személyében, akivel elválaszthatatlan barátok lesznek, s együtt fedezik fel a környék csodás világát.

Megismerkedünk Azálea boszorkával is, aki egy kissé különc és rejtélyes alakja a csoportnak. A tehetséges lány személye megosztó, mégis kihagyhatatlan szereplője a csapat életének.

A tanítók vezetésével, segítségével, tanácsaival megismerkedik a tanulócsoport a Holdfény tanoda életével, a mágia alapjaival és a természeti környezetükkel. A tanulságos történetek során egyre jobban beleáshatja magát az olvasó ebbe a komoly tudományba, miközben fantasztikus kalandokat élhet át és csodás lényekkel találkozhat.

A boszorkák a könyv lapjain igazi mágikus titkokat osztanak meg, többek között megtanulhatjuk, hogyan készül a boszorkánynapló. A szereplők saját naplóin keresztül pedig további titkokat árulnak el, amiből jobban megérthetjük őket. 

Az interaktív fejezetben valódi részesévé válik az olvasó a kalandnak. Lehetősége van eldönteni, merre haladjon a történet fonala, és a párbeszédekbe is beleszólhat. A döntéshozatal és az azzal járó következmények még izgalmasabbá teszik a könyvet a gyerekek számára.

Ezen kívül bevezetést kapunk a boszorkány és varázslóvilág több ünnepébe is, amik színesebbé teszik ezt az amúgy is varázslatos világot.