Szofi és Lulu


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Földi Kinga
Szofi és Lulu
Az új óvoda
(mesekönyv részlet)
Az ötéves Szofi izgett-­­­mozgott az autó hátsó ülésén. Szemét le sem vette az óvodába vezető útról. Anya azt mondta neki, hogy a Pillangó csoportba fog járni.
Szofinak a tavasz közepén azért k...

Kép forrása: Fehér-Kiss Bernadett

Földi Kinga

Szofi és Lulu

Az új óvoda

(mesekönyv részlet)

Az ötéves Szofi izgett-­­­mozgott az autó hátsó ülésén. Szemét le sem vette az óvodába vezető útról. Anya azt mondta neki, hogy a Pillangó csoportba fog járni.

Szofinak a tavasz közepén azért kellett új óvodát kezdeni, mert a szüleivel elköltözött egy másik városba.

A lány az ölében lévő játékbabát most annyira szorította, hogy szinte elfehéredtek az ujjai.

– Ugye velem jössz az oviba? – kérdezte Szofi a babától. – Jaj, annyira izgulok! Mi lesz, ha senki nem játszik ott velem?

A baba kedvesen mosolygott, de nem felelt. Szofi szomorúan letette a játékot. Figyelme újra az útra terelődött, amikor surrogó hangot hallott. Körbenézett, de nem látott semmit. Mikor már azt hitte, hogy csak a képzelete játszik vele, akkor valami meghúzta a vörös copfját.

Szofi ekkor meglátta, amint a válla mellől egy apró pók ereszkedik le a hálóján.

– Szia! Lulu vagyok, a képzeletbeli barátnőd – mutatkozott be boldogan. – Bocsánat, hogy meghúztam a hajad, csak azt akartam, hogy észrevegyél.

Szofi kíváncsian a póklányt nézte. Lulu egyáltalán nem hasonlított azokra a pókokra, akik a kertben laktak. A hosszú pillák alól nagy szemek pislogtak, az arcáról pedig kis szeplők mosolyogtak.

– Nagyon szép vagy – ámuldozott Szofi.

– Te képzeltél el ilyennek – kacsintott Lulu.

Szofi meglepődött. Lulu rögtön magyarázatba kezdett:

– Pontosan három nappal ezelőtt. Anyától kértél papírt, ceruzát és lerajzoltál engem.

Szofinak eszébe jutott az emlék. Éppen a kedvenc bogaras-pókos könyvében nézegette a képeket, amikor azt találta ki, hogy rajzol egy lány pókot. A legszebb ceruzáit használta fel hozzá. Az elkészült pók annyira jól sikerült, hogy azt kívánta, bár igazi lenne.

– Hát, tessék, itt vagyok – húzta ki magát büszkén Lulu. – Egyenesen Képzeletországból érkeztem. Én szívesen elkísérlek az oviba.

 Kedves Olvasó!

Ezúttal csak részletet hozok a mesémből, hiszen nagy boldogsággal oszthatom meg a hírt, hogy mesekönyvként jelent meg a Szofi és Lulu a Helma Kiadó gondozásában.

E-bookként és hangoskönyvként, akár már most letölthető, de nyomtatott formátumban is megvásárolható. Tervezett megjelenés március.

Nagyon remélem, hogy sok kisgyerekhez eljut a mesém, és boldog perceket fog okozni az olvasása.

A rendelési-letöltési link a bejegyzés alján érhető el.

 A teljes történet a következő:

Az ötéves Szofi nagyon izgul, mert új óvodába fog járni. Ekkor bukkan fel Lulu, a kis pók, aki azt mondja neki, hogy a képzeletbeli barátja lesz. Szofi nagyon boldog, mert Lulu mindennap elkíséri őt a Pillangó csoportba.

A mesékben a kislány a legkülönfélébb óvodai gondokkal találja szembe magát:

  • Hogyan szerezzen új barátot?
  • Mihez kezdjen, ha valaki csúfolódik?
  • Miként győzhető le a honvágy?

A kis pók az ötleteivel segíti őt, hogy a helyes irányba terelődjenek a gondolatai.

Szofi igazi vagány lánnyá válik a mese folyamán. Megtanulja, hogyan legyen bátor, még akkor is, ha lányként fiúkkal szeretne focizni.

A mesék bár tanulságosak, de nem didaktikusak. Szofi egyedül oldja meg a problémákat, így igazi főhőse lesz a történeteknek.

Földi Kinga, meseíró

Ezt a mesét írta: Földi Kinga meseíró

Sziasztok! Földi Kingának hívnak. 1984-ben születtem Zalaegerszegen. Amint megtanultam az ABC összes betűjét már papírt és ceruzát ragadtam, így elmondhatom, hogy első mesémet hétévesen írtam. S bár kislány koromat végig kísérte az írás, felnőttként távol sodrottam ettől a pályától. A meséim akkor kerültek újból előtérbe, amikor megszülettek a gyerekeim. A fiam és a lányom szívesen hallgatták őket lefekv...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita

2024-02-07 07:32

Gratulálok a könyv kiadáshoz. A mese valóban kedves és érdekes. Szeretettel: Rita