Barion Pixel

Te utálod, én szeretem


http://mocorgohaz.hu/

Te utálod, én szeretem 
 
A Harmatcsepp utcai óvoda nagycsoportosai körbe ültek a szőnyegen. Kiváncsi szempárok vizslatták az óvónénit, aki azt mondta, hogy ma egy új játékot fognak játszani, ami által kicsit jobban megismerhetik egymást. 

Jól van gyer...

Kép forrása: pixabay.com

Te utálod, én szeretem 

 

A Harmatcsepp utcai óvoda nagycsoportosai körbe ültek a szőnyegen. Kiváncsi szempárok vizslatták az óvónénit, aki azt mondta, hogy ma egy új játékot fognak játszani, ami által kicsit jobban megismerhetik egymást.  

 • Jól van gyerekek- kezdte Erika néni a mondandóját. - Ma egy új játékot fogunk játszani. Mindenki mond valamit, amit ő nem szeret és ha valaki szereti azt a dolgot, akkor ossza meg velünk, hogy miért. Én kezdem. Jobbra fog indulni a kör, tehát utánam Fruzsi jön. Én nem szeretem az egeret. 
 • Nekünk van két kicsi fehér egerünk otthon- vágta rá Márkó. -Nagyon szeretem őket, viccesek és okosak is!- vigyorgott a kisfiú.  
 • Úgyes vagy Márkó, így kell ezt játszani.- dicsérte meg az óvónéni a kisfiút.  

A szőke hajú cserfes kislány, Fruzsi volt a következő a sorban.  

 • Én nem szeretem a brokkolit.- nyújtotta ki undorral a nyelvét.  
 • A brokkoli a kedvenc zöldségem!- kiáltott fel erre a kijelentésre Marika. - Anyukám mindig megpárolja és sajtot olvaszt rá. Hmmm...imádom!- nyalogatta a szája szélét a kislány.  

Fruzsitól jobbra ült Barnabás, most ő következett.  

 • Én nem szeretem az esőt.- mondta a kisfiú. 
 • Mi??? Az az egyik legjobb dolog az őszben.- hördült fel Veronika. - Amikor esik az eső, akkor felveszem a rózsaszínű gumicsizmám és az elefántos esőkabátomat és anyukám mindig megengedni, hogy ugráljak a pocsolyákba.- hadarta mosolyogva.  
 • Most én jövök.- szólalt meg Áron, akinek hosszú fekete haja volt. - Én utálom a fahéj szagát. Szerintem nagyon büdi.  
 • Büdi???- háborodott fel Fruzsi. - A fahéjas-almás pitének van a legjobb illata a világon. Amikor a nagyiékhoz megyünk hétvégén meg is fogom kérni, hogy süssön nekem.  

Árontól jobbra foglalt helyet a színes szőnyegen Orsi.  

 • Én nem szeretem a kakast. Félek tőle, mert egyszer megcsípett. - és közben mutatta a kicsi ujjával, hogy hol csípte meg a kakas.  
 • Hogy nem lehet szeretni a kakast?- kérdezte Barnabás. - Szerintem nagyon vicces, ahogy a taraja jobbra-balra dűlöngél a fején. És azt is szeretem hallgatni, amikor kukorékol.- vigyorgott a kisfiú és a kezével kakastaréjt formázott a saját fején.  

Barnabás mellett ült Márkó, ő volt a következő, hogy megossza a többiekkel, mi az amit nem szeret.  

 • Én nem szeretem a bogarakat. - jelentette ki egyszerűen. 
 • Tényleg?- kérdezte Erika néni. - Képzeld el, hogy én nagyon szeretem őket. Az erdőben túrázás közben nagyon sok különleges és szép bogarat lehet látni, ha odafigyelünk néha arra is, hogy mi van a földön. Te jössz Marika, halljuk, mi az amit nem szeretsz.- mosolyogott kedvesen az óvónéni.  
 • Képzeljétek el, hogy én nem szeretem a narancsot. - mondta a kislány, miközben körbetekintett az óvodai csoporton.  
 • Nekem a narancs a kedvenc gyümölcsöm!- szólalt meg Áron hangosan. - A szüleim mindig azt mondják, hogy különösen télen egészséges, mert sok benne a C vitamin és a szervezetünknek szüksége van rá, hogy ne legyünk betegek. - húzta ki magát büszkén a kisfiú.  

Marika mellett ült Veronika, akinek két copfba volt fogva a haja és hiányzott elől egy foga.  

 • Én nem szeretek fogat mosni. - mondta bátortalanul. - De azért mindig megmosom, mert muszáj. - folytatta.  
 • Szerintem a fogmosás nagyon vicces dolog. - mondta Orsi. - Szeretem az eper ízű fogkrémet és anya mindig megengedni, hogy én válasszam ki a fogkefémet a boltban. És nem régen olvasott egy mesét Fogiról, aki a fogak szuperhőse és miközben mossuk a fogunkat ő harcol a bacikkal a szánkban.  
 • Ezzel a kör végére értünk.- állapította meg Erika néni. Nagyon ügyesek vagytok. Látjátok, nem mindenki szeret mindent, de ez így van jól. Nem vagyunk egyformák, ettől vagyunk mindannyian különlegesek. De attól, hogy mi nem szeretünk valamit, az nem jelenti azt, hogy másoknak sem kell szeretniük.   
 • Ez nagyon jó játék volt! Nagyon tetszett nekem! Máskor is játszunk majd ilyet?- nyüzsögtek a gyerekek az óvónéni körül, aki boldogan ölelte őket magához. 

Játék után a gyerekek megmosták a kezüket és elkezdtek készülődni az ebédhez, ami aznap spagetti volt és mindenki szerette.  

Kajtàn Brigi, Amatőr

PRÉMIUM Kajtàn Brigi Prémium tag

Ezt a mesét írta: Kajtàn Brigi Amatőr

Sziasztok! 35 eves vagyok, Nyiregyhazan születtem és éltem 20 éves koromig. Jelenleg Spanyolorszagban elek ferjemmel es kisfiunkkal. Amióta az eszemet tudom, olvasok. Írni körülbelül 8 éves koromban kezdtem. Azóta is írok, kisebb megszakításokkal. Egy ideje írok az anyasàgròl, szülőségről. Sokszor kacerkodtam a gondolattal, hogy gyerekeknek is írjak. 2022 év végén írtam meg az első mesémet, akkoriban találta...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Harangi Árpádné

2023-06-18 09:13

Szia Brigi! Ez tényleg megtörtént az óvodában? Nagyon ügyes játék, még otthon is lehetne játszaní, biztosan kipróbálom a gyerekekkel. Köszönöm az ötletet!

Kajtàn Brigi Kajtàn Brigi prémium tag

2024-04-09 15:57

Nem megtörtént eset, kitaláció, de úgy gondolom egy ilyen játékból sokat tanulhatnak a gyerekek