Barion Pixel

A csiga és a hernyó


http://mocorgohaz.hu/

 
Ugyanabban a kertben élt egy hernyó és egy csiga. A két kisállat nagy barátságot kötött egymással. Együtt kúsztak sétálni, rágcsálták a zsenge, édes leveleket és kedvesen beszélgettek. Egyszóval mindig együtt voltak, és a nehéz pillanatokban segítetté...

Kép forrása: pixabay

 

Ugyanabban a kertben élt egy hernyó és egy csiga. A két kisállat nagy barátságot kötött egymással. Együtt kúsztak sétálni, rágcsálták a zsenge, édes leveleket és kedvesen beszélgettek. Egyszóval mindig együtt voltak, és a nehéz pillanatokban segítették és bátorították egymást. Egy napon a hernyó lelassult, elvesztette gyönyörű színeit, megmerevedett és megállt. A hűséges barát odalépett hozzá, beszélt hozzá, és nem értve, mi történik a barátjával, kétségbeesett, és sokáig figyelte.

 Néhány nap múlva egy színes és ragyogó pillangó bújt elő a hernyó héjából, amely szárnyait széttárva repülni kezdett a virágok között.  A csiga, aki szemtanúja volt a csodálatos változásnak, odalépett hozzá, és halkan beszélni kezdett hozzá.

 - Milyen csodaszép lettél! Nagyon örülök, hogy van egy ilyen kedves és gyönyörű barátom, mint te. Ha tudnád, mennyire féltem, amikor megbénulva láttalak, az átalakulásod előtt!

 - Ki vagy te? - szakította félbe a pillangó.  -  Nem emlékszem rád, és nem hinném, hogy valaha is találkoztunk volna egymással.  Finom és csodálatos szárnyaim vannak, a levegőben élek a színes és illatos virágok között. Te viszont nyáladzol és a férgek között mászol a sárban. Ó, bárcsak a kertész megszabadítaná a kertemet az ilyen csúszó-mászóktól.

A csiga nagyon meglepődött a pillangó szavaitól, majd azt mondta neki:

 -  Rendben, legyen, ahogy akarod,  nem ismerjük egymást. De ne feledd, hogy én ismertelek akkor is, amikor hernyó voltál, és úgy másztál, mint én.  

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!