Barion Pixel

Eper hercegnő


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

 
Eper hercegnő
Élt egyszer egy négyéves kislány, aki az erdőszélen lakott a szüleivel.  Nagyon szerette az epret, de sajnos a kertben már mindet leszedték és már nem is termett többször abban az évben, ezért egyik nap,  amikor az anyukája a fürdőszobában ...

Kép forrása: pixabay

 

Eper hercegnő

Élt egyszer egy négyéves kislány, aki az erdőszélen lakott a szüleivel.  Nagyon szerette az epret, de sajnos a kertben már mindet leszedték és már nem is termett többször abban az évben, ezért egyik nap,  amikor az anyukája a fürdőszobában mosta a haját,  elment  szamócát szedni az erdőbe. Ahogy a fák között ballagott, találkozott egy kutyával.

  • Szia, mi a neved? – kérdezte tőle.
  • Néró vagyok – felelte a kutya. – És te? Aztán mit csinálsz az erdőben egyedül?

–Engem Angelának hívnak, és szamócát akarok szedni. Ha van kedved, gyere és kísérj el – ajánlotta Angela, és Néró követte őt, és beszélgettek egymással amig oda nem értek a hatalmas szamóca bokrokhoz.

A kutya arra gondolt, milyen jó is lenne egy kosárka friss szamóca, mert imádta, viszont leszedegetni nem igazán tetszett neki, ezért amikor a kislány a bokrokban bújkált, Néró elfutott a házhoz, ahol Angela lakott, magára vette az anyuka ruháját, és várta a kislányt abban a reményben, hogy az összes szamócát meg fogja enni.

Amikor a kislány hazaért, észrevette, hogy az anyja másként néz ki, mint általában. Érezte, hogy valami nincs rendben, ezért azt mondta:

–Drága Anyukám, kérlek, hogy azon a becenéven szólíts engem, amit nemrég adtál nekem!

Néró egy pillanatig gondolkodott, mit is szoktak mondani az anyukák a kislányaiknak, majd így szólt:

  • Drágaságom! Mindig így foglak hívni.

Angela megértette, hogy az ott nem az ő anyukája, hiába van rajta a virágmintás nyári ruha, és keservesen sírni kezdett. Néró nagyon elszégyellte magát, bocsánatot kért azért, hogy becsapta, és hogy felvette az anyja ruháját, de szamócát  akart enni.

–Hol van az anyukám? – kérdezte a kislány.

–Ha jól hallom, éppen a haját szárogatja  –  felete a kutya, mire a kislány abbahagyta a sírást, és elszaladt a fürdőszobába.

Az anyukája amint meglátta, magáhöz ölelte.

– Eper hercegnő, hol jártál?   –  kérdezte tőle.

–Nézd, mennyit szedtem!  – mutatta a teli kosárkát az anyukájának. – Csinálnál egy hatalmas tortát?

–Igen, persze, hogy csinálok, de van valami különleges oka  a kérésednek?

–Igen. Ő itt Néró, a barátom, aki nagyon szereti a szamócát, és a tortával szeretném megköszönni neki, hogy őszinte volt velem.    

Attól a naptól kezdve Angela és Néró elválaszthatatlan barátok lettek. Pár hét után Néró úgy döntött, hogy már nem kóborol a világban, odaköltözött Angeláékhoz. Először Riska tehén istállójának sarkában aludt a szalmabálák tetején, de később a kislány apukája megajándékozta egy takaros kutyaházzal.

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások