Barion Pixel

A flamingó, a varangyosbéka és a virágok


http://mocorgohaz.hu/

A flamingó, a varangyosbéka és a virágok
 
Élt egyszer rózsaszín flamingó, Mixi volt a neve, és egy rózsaszín virágokkal körülvett tó partján lakott néhány másik flamingó társaságában.  Mixi kedves volt, minden állat szerette a környéken, mert jó sz...

Kép forrása: pixabay

A flamingó, a varangyosbéka és a virágok

 

Élt egyszer rózsaszín flamingó, Mixi volt a neve, és egy rózsaszín virágokkal körülvett tó partján lakott néhány másik flamingó társaságában.  Mixi kedves volt, minden állat szerette a környéken, mert jó szíve volt.

Egy napon azonban a rózsaszín virágok kezdték elveszíteni színüket. Egymás után változtak  szomorúszürkévé. Az állatok aggódtak és féltek, nem értették, mi történik.Mixi úgy döntött, hogy megvizsgálja az esetet.

 – Ne féljetek, kedves barátaim – mondta. – Meg fogom találni a módját, hogy színt vigyek szeretett élőhelyünkbe.

A rózsaszín flamingó bátorsággal és elszántsággal nekilátott, hogy megkeresse ennek a furcsa jelenségnek az okát. Napokig tartó keresgélés után egy vén varangyra bukkant, aki szürke és mélabús volt.

– Jó napot, Varangy úr – üdvözölte Mixi. – Tudja, miért veszítik el virágaink a gyönyörű rózsaszín színüket?

A varangy szomorúan bólintott.

 – Én vagyok az oka – suttogta. – Valamikor én is tele voltam színekkel. De elszigeteltem magam mindenkitől, és elfelejtettem a barátság szépségét. Elszürkült a szívem, és vele minden, amihez hozzáérek.

Mixi sajnálta a varangyot, de tudta, mit kell tennie.

– Varangy úr – mondta kedvesen –, a színek szépsége a barátságban és a kölcsönös tiszteletben rejlik. Soha nem vagy túl öreg vagy szürke ahhoz, hogy új barátokat szerezz.

A varangy egy pillanatra elhallgatott, majd bólintott.

– Igazad van, Mixi. Túl sok időt töltöttem egyedül. Talán itt az ideje a változtatásnak.

A következő napokban Mixi elkísérte a varangyot sétálni, és bemutatta neki az összes állatot, akivel csak találkoztak.  A varangy apránként nevetni és tréfálkozni kezdett, a szürke szín pedig halványodni kezdett. A varangy boldogságának visszatérésével az erdő virágai is kezdték visszanyerni színüket. Hamarosan  ismét élénk rózsaszín virágok lepték el a tópartot, szebb volt, mint korábban. Mixi és a varangy örökre barátok maradtak, s a rózsaszín virágok is minden eddiginél fényesebben ragyogtak.

 

.

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!Sütibeállítások