Barion Pixel

A hatodik kívánság


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

A  hatodik  kívánság
 Fabiola és Letizia kint játszadoztak a kertben a frissen esett hóban. Hatévesek voltak, ikrek.   Amint ott hógolyóztak,  Fabiola észrevette, hogy egy kicsi karácsonyi tündér békésen üldögél a fenyőfa ágai között és szemléli a téli tá...

Kép forrása: pixabay

A  hatodik  kívánság

 Fabiola és Letizia kint játszadoztak a kertben a frissen esett hóban. Hatévesek voltak, ikrek.   Amint ott hógolyóztak,  Fabiola észrevette, hogy egy kicsi karácsonyi tündér békésen üldögél a fenyőfa ágai között és szemléli a téli tájat. Beszaladt a házba a lepkefogó hálóért,  óvatosan a fenyőfához lépett,  megfogta vele  a kis tündért, majd bevitték be a házba, és bezárták egy dunsztos üvegbe.

A kis tündér sírni kezdett, nem tudta mitévő legyen, azon gondolkodott, hogyan tudná visszaszerezni a szabadságát. Mivel az  üvegben egyre inkább fogyott a levegő, ezért felajánlotta nekik, hogy mindegyikük kívánhat hármat,  tehát összesen  hat kívánságukat teljesíti a szabadságért cserébe.

A lányok egy darabig gondolkodtak, összedugtáka fejüket, susmorogtak,  majd Fabiola azt mondta:

-   Mivel hamarosan karácsony, apukánknak egy új, nagy autót szeretnénk ajándékozni az iskolában készített képeslap helyett.

Alig mondta ki, máris ott állt a garázs előtt egy  autó,  háromszor-négyszer nagyobb, mint a Fiat Panda, amivel eddig jártak, és be sem fért  volna a garázsba.  Ezért második kívánságuk az volt, hogy legyen az autóhoz  egy megfelelő méretű garázs.  

Ez viszont újabb bonyodalmat okozott, mert az épület fele átnyúlt a szomszéd kertjébe, ami miatt a szomszéd kiabálni kezdett.

-   Azt akarom, hogy menjenek  el innen a szomszédok -  kiáltotta Letizia, elhasználva  a harmadik kérést.

Másnap átjöttek a szomszéd gyerekek elköszönni, mert az apukájukat másik városba helyezte a cég, ahol dolgozik, ezért elköltöznek. Fabiola és Letizia szerették a szomszéd gyerekeket, mert jókat játszottak együtt, ezért negyedik kívánságuk az volt,  hogy mégis inkább ők költözzenek el, mégpedig egy csodaszép kastélyba.

Igen ám,  de a kastély körül elefántcsorda élt, folyton bömböltek és üvöltöttek, ami rettenetesen zavarta a lányokat,  s kénytelenek voltak  ötödik kívánságként azt kérni, hogy tűnjenek el az elefántok, de hiába  szűnt meg a bömbölés, naphosszat unatkoztak, mert nem volt senki, akivel játszani tudtak volna.

A két kislány pedig azt kérte hatodik, utolsó kívánságként, hogy minden térjen vissza a régi kerékvágásba, mert rájöttek, mennyire szeretik a  korábbi életüket, és mindazt, amijük ott  volt.

Amikor újra a régi házban voltak, és a kicsi garázsban ott állt a Fiat Panda, meglátták a régi pajtásaikat a szomszéd kertben, épp hóembert építettek.  Kiengedték a karácsonyi tündért az üvegből, aki örömében azonnal  elrepült a havas fák irányába, Fabiola és Letizia pedig rohantak játszani a havas kertbe.

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!