A kakas


http://mocorgohaz.hu/

A kakas
Egy távoli kis  faluban egy napon meglehetősen homályos dolog történt,  akkoriban még, amikor nem volt ébresztő óra, vagy hasonló készülék, csupán csak a kakas maradt  arra  a nemes feladatra,  hogy  felébressze a falu lakóit.
Annak a falunak  a ka...

Kép forrása: pexels

A kakas

Egy távoli kis  faluban egy napon meglehetősen homályos dolog történt,  akkoriban még, amikor nem volt ébresztő óra, vagy hasonló készülék, csupán csak a kakas maradt  arra  a nemes feladatra,  hogy  felébressze a falu lakóit.

Annak a falunak  a kakasa, nagyon precíz fajta, soha nem mulasztotta el  a hajnali kukorékolást, amit a templom előtti téren felállított hagyományos napóra szerint öt órakor tett meg  Nino Radicchio ablaka alatt.  Nino  aztán  felébresztette Pepe Melogranot, akinek  az volt a feladata, hogy felébressze Don Fruttiferót, ugyanis eme szent férfiú nemes feladata volt a harangozás.

A harmadik harangszóra már mindenki ébren volt a faluban,  eltűnt a hold, feljött a nap, kezdődhetett az élet.

Valami nagyon baljós történt egy napon, ahogy korábban már említettem.  Az történt, hogy a kakas, az a kakas, akinek  5 órakor kukorékolnia kellett volna Nino Radicchio ablaka alatt,  nem ébredt fel. Álmos volt, szomorú volt, nem szerette azt a napot,  végül is a kakasoknak is lehet rossz napjuk, amikor csak aludni szeretnének. Tőle soha sem kérdezte meg senki, hogy nem hiányzik-e neki valami, vagy hogy mit is szeretne igazán csinálni, de elvárták tőle, hogy mindig panaszkodás nélkül tegye a dolgát.

Az a tény, hogy nem kukorikolt Nino Radicchio ablaka alatt, azt eredményezte, hogy Nino nem ébredt fel, és nem tudta felébreszteni Pepe Melogranot sem, és Don Fruttiferó sem harangozott, hanem békésen aludt tovább éppen úgy, mint mindenki más abban a távoli kis faluban.  Nem látták, ahogy a holdat felváltotta  a nap, ahogyan eltűntek a csillagok, nem nyitottak ki a boltok,  egy teremtett lelket sem lehetett látni, csupán csak néhány kóbormacskát.

Másnapra  a  kakas testileg-lelkileg  összeszedte magát, és a napóra szerint hajnali öt órakor kipihenten megjelent Nino Radicchio ablaka alatt, és hangosan kukorékolni kezdett, amitől felébredt Nino Radicchio, aki felébresztette Pepe Melogranot, aki Don Fruttiferot keltette fel, hogy harangozzon,  s hamarosan   az egész falu felébredt a hosszú alvás után, s észre sem vették, hogy egy egész napot átaludtak.

Fodor Gyöngyi

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!