A TEKNŐSBÉKA KERTJE


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

A teknősbéka kertje
Volt egyszer egy teknősbéka, akit Totónak hívtak. Ideje nagy részét apró magvak elültetésével töltötte. Nem messze az odújától lakott egy farmer,akinek csodaszép veteményeskertje volt. Totó időnként elment oda, és a véletlenül elhul...

Kép forrása: pexels

A teknősbéka kertje

Volt egyszer egy teknősbéka, akit Totónak hívtak. Ideje nagy részét apró magvak elültetésével töltötte. Nem messze az odújától lakott egy farmer,akinek csodaszép veteményeskertje volt. Totó időnként elment oda, és a véletlenül elhullott magokat a szájában feldarabolta, és elvitte haza. Paradicsom, sárgarépa és sok más apró zöldség kelt ki belőlük, melyekre nagyon büszke volt.

Egy napon egy másik teknős, Sasa meghívta őt a tengerpartra, Sasa ugyanis ott lakott. Totó örült a meghívásnak, reggel korán el is indult, de nem vitt magával semmi zölsdséget sem, és később megbánta, mert rájött, hogy sem a paradicsom, sem a sárgarépa nem terem a tengerparton, mert csak egy dolog volt ott mindenhol, HOMOK.

  • Totó, gyere, menjünk fürdeni hívta Sasa.
  • De én nem tudok úszni.
  • Gyere, meglátod, hogy milyen egyszerű –hívta Sasa a vízbe Totót.
  • Ha akarsz ebédre finom zöldségeket, akkor jönnöd kell a vízbe. Menjünk.

Totó követte a barátját a vízbe, és örömmel tapasztalta,hogy valóban milyen egyszerű úszni. Amikor azonban újra kimentek a partra, hogy zöldségeket egyenek, Totóra csúnya meglepetés várt, mert azok ragacsosak voltak, mint a ragasztó,  nyálkásak, mint az angolna és kellemetlen szaguk, ronda színük volt, nem is evett belőle egy falatot sem.

Ennek ellenére boldogan tért haza, mert a napot a barátjával tölthette és még úszni is megtanult.

  • Legközelebb, amikor meglátogatom Sasát, viszek neki az én finom, gusztusos zölségeimből - mondta, amikor vacsora után körbejárta kertecskéjét.

!

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!