Samsung és Iphone baràtsàga


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Samsung  és Iphone
Egy Samsung telefon a Ponti család tulajdonában volt, ám egy napon a földre esett, összetört a képernyője,  és el kellett hagynia a családját.
Elment a szomszéd házba, ahol találkozott  egy másik mobiltelefonnal,  akit Iphone-nak...

Kép forrása: pixabay

Samsung  és Iphone

Egy Samsung telefon a Ponti család tulajdonában volt, ám egy napon a földre esett, összetört a képernyője,  és el kellett hagynia a családját.

Elment a szomszéd házba, ahol találkozott  egy másik mobiltelefonnal,  akit Iphone-nak hívtak, időnként  játszani  szoktak egymással, ki hány pontot tud elérni a színes léggömbök kilövésével, de amint Iphone meglátta, gúnyolódni kezdett vele:

-  Senkinek se kellesz, öreg vagy, és össze is törted magadat. Ha-ha-ha-ha.

Samsung szomorúan ment tovább, de bárkivel,  akivel találkozott, azok is csak csúfolódni tudtak.  Este volt már, amikor elért  a vasútállomásra, ahol meglátott egy másik barátot, Huawei-t, aki már messziről üdvözölte őt.

  • Szia, Samsung, rég láttalak! Hogy vagy? Minden rendben?
  • Szia, leestem az asztalról, és kissé összetörtem magamat – mesélte Samsung, és bár mindene fájt, de örült, hogy valaki anélkül beszélt vele, hogy kigúnyolta volna.
  • Ne aggódj, reggel elkísérlek a telefonszervízbe, ott majd meggyógyítanak! Most gyere velem, nem maradhatsz kint éjszakára egyedül! – azzal elindultak Huawei házába, és fél éjszakán át beszélgettek.

Másnap együtt elmentek a telefonszervízbe, és bizony napok teltek el, mire Samsung végre felépült.

 Egyik reggel a parkban sétált, amikor  találkozott Iphone-nal, aki azt mondta neki:

– Nocsak, nocsak, milyen jól nézel ki! Hogy csináltad? Ki segített újra formába lendülni?

Samsung pedig így válaszolt:

– Huawei  volt az, aki  egy igazi jóbarát. Felajánlotta a segítségét, és elkísért a szervízbe, ahonnan úgy tértem vissza, mint újkoromban.  Talán te nem tudod, hogy az életben jobb segíteni másokon, ahelyett, hogy kigúnyolnád őket??

Iphone elszégyellte magát, s csak annyit mondott:

  • Igazad van, sajnálom.
  • Rendben van – mondta Samsung –, akkor gyere játszani. Meglátjuk, melyőnk az ügyesebb! 

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita

2024-01-22 09:55

Kedves Gyöngyi! Remek fantáziád a mesédben is megmutatkozik. Tetszéssel olvastam. Szeretettel: Rita