Barion Pixel

Az elragadó szépségű rókahölgyek


http://mocorgohaz.hu/
  • 2023.
    jan
  • 27

A kínai néphit szerint a rókák boszorkányok és vica verza, mert az emberi külsővel egyetemben az emberi gyengeségeket is megöröklik. Íme egy mókás eset:


Kína SANTUNG tartományában egy paraszt, amikor kapálás közben felnézett, a barázdák között egy kulturált külsejű hölgyet pillantott meg. Először azt hitte, hogy a hölgyike eltévedt, de amikor jobban szemügyre vette észrevett valami vöröses fényt a szemében, ami éberré tette, mivel tudta, hogy a vörös szín a hölgy róka természetére utal. Ez a hölgyike azonban úgy viselkedett, mintha csak azért jött volna ide, hogy éjféli randevút beszéljen meg vele. És valóban a nő, amikor a paraszt mellé ért, azt mondta neki, hogy várja a kunyhója ajtajában, a földek közötti beeső részen. Éjjel aztán a paraszt, nagy örömére, az ágyában találta a hölgyikét, akivel jót hancúrozott. Igaz, hogy a szerelmeskedés közben feltűnt, hogy a nő egész testét sűrű, világosbarna pelyhes szőr borítja, de a paraszt nem törődött vele, igyekezett kielégíteni a huncut teremtést amennyire csak tudta.
Amint befejeződött az aktus a paraszt azt mondta a hölgynek, hogy “Te csodálatos teremtmény, ugye azért jöttél ide, hogy gazdaggá tegyél!" A rókalány erre nem válaszolt semmit. Másnap hajnalban a paraszt dolgozni indult, de az éjszakai hancurozástól olyan fáradt volt, hogy alig állt a lábán, a szemét is nehezen tudta nyitva tartani. A következő éjjel, a rókahölgy megint visszatért. A paraszt első kérdése az volt, hogy hozott-e valami pénzt? A hölgyike azt válaszolta, hogy elfelejtette és ez így ment heteken keresztül. Amikor a paraszt, a rókahölgy szexuális étvágya miatt egyre kimerültebb lett, elhatározta, hogy a következő alkalommal erélyes lesz és kiadja a róka hölgy útját örökre. A rókahölgy, mintha megérezte volna, hogy a paraszt neheztel rá, néhány rézpénzzel állított be. Messziről a pénz úgy nézett ki, mintha ezüst lenne, de amikor a paraszt közelebbről megvizsgálta kiderült, hogy csak értéktelen ón, amin aztán nagyon felháborodott:
"Mindenkinek megvan a végzete."-felelte vállát vonogatva a szitok áradatra a hölgyike -"a tiéd minden bizonnyal alsóbbrendű. Aranyat vártál?"
"Mindig azt hallottam, hogy a róka lányok szépsége felülmúlhatatlan és hogy szépségükben mindenkin túltesznek."-vágott vissza a paraszt.

"De te, kilógsz a sorból. Hogy őszinte legyek, neked nemcsak, hogy közönséges a kinézeted, de kifejezetten csúnya vagy. Vajon mi ennek az oka?"
A hölgyike erre nevetve azt válaszolta, hogy mert mindig alkalmazkodnia kell a kiválasztott szerelmese külsejéhez. Ez a kis civakodás aztán egyben a szerelmi affér végét jelentette.

 

 

Xilvia, blogger, amatőr mese és fantasy író, újságíró

PRÉMIUM Xilvia Prémium tag

2007 óta írogatok. Utazásaim, kalandozásaim során megpróbálok feltöltődni és történeteimet a blogjaimon, és a Meskete portálon keresztül megosztani a világgal. Imádom a természetet és a misztikus történelmi helyeket, ezek hatására születnek meg a fantasy novellák..


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!