Sylvette Sylvette ellenőrzött, megbízható szerző

blogger, amatőr mese és fantasy író

Irodalom és nyelvszakos gimnáziumi tanárként kezdtem a pályafutásomat, de mindössze 7 év tanítás után az életem hirtelen 180 fokos fordulatot vett. Legalább tízszer költöztem, négyszer váltottam országot, kétszer kontinenst. Minden kezdet nehéz volt, de mégis jó volt valamire! Megtanultam 6 idegen nyelvet, rengeteg barátot szereztem, és tulajdonképpen minden nap tanulok valami újat, amit szeretnék másokkal is megosztani, többek között ezért kezdtem bele 2011-ben a blog írásba angol és magyar nyelven. Utazásaim, kalandozásaim során megpróbálok feltöltődni és a történeteimet a blogjaimon keresztül megosztani a világgal. Kipróbáltam az újságírást, voltam a Magyar Mezőgazdaság brüsszeli tudósítója, és gasztró újságok rendszeres cikkírója, (torkosborz.hu, mesterszakacs.eu, receptletoltes.hu stb.) melyben utazásaimról, irodalmi és egyéb érdekességekről számolok be. Szoros kapcsolatban állok a gasztrovilággal (Élő adásban főztem a Konyhatévében)...

2021-ben hazaköltöztem, azóta Szentendrén élek és alkotok. Két felnőtt lányom és 4 unokám van, ők Belgiumban élnek.

  

Kiadott könyvek


A Róka árnyéka, ázsiai mesék felnőtteknek, 2006-ban Szapporóban éltem fél évig, ott ihletett meg a japán róka kultúra, a könyv rövid történeteket tartalmaz a rókákról, amelyek az ázsiai legendákban emberré tudnak változni, főként rókahölgyekké.

Együnk valami finomat, 299 +1 recept, 2009

"Sok Boszorka Van panzió" című novella gyűjtemény, egy Bajorországban élő család csodálatos életét mutatja be, a folytatása "A Szélkakasok meséi". Sajnos nem tudtam még kiadót találni, amely segítene a forgalmazásukban.