Egér és a patkány


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vendégségbe érkezett egérkéhez unokatestvére a patkány.
Már korán reggel sürgött- forgott az egérke,   hogy mire megérkezik kedves vendége,   - aki még eddig sose járt nála, -   a friss gabonaszemek tálalva legyenek.   Jó sokat terített, hisz kedves volt, é...

Kép forrása: dosajuco instagram https://instagram.com/dosajuco?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Vendégségbe érkezett egérkéhez unokatestvére a patkány.

Már korán reggel sürgött- forgott az egérke,   hogy mire megérkezik kedves vendége,   - aki még eddig sose járt nála, -   a friss gabonaszemek tálalva legyenek.   Jó sokat terített, hisz kedves volt, és jószívű.   Még szedett egy csokor mezei virágot is a rétről, amit vázában a terített asztalra tett.   Hamarosan elérkezett az ebédidő, megérkezett a várva várt vendég.

A csengetésre már sietett is mosolyogva az ajtót nyitni,  ám addigra a patkány átrágta magát az ajtó alatt,   ahol ettől egy csúnya lyuk keletkezett.   - Hát így várod a vendéget, váratod? – mordult rá az egérkére, aki szóhoz se jutott a döbbenettől.   Aztán meglátta a terített asztalt és se szó, se beszéd leült a székre és mindent megrágcsált,   behabzsolt az utolsó falatig.    –   Nincs több?   –   vetette oda foghegyről.   Hozz még nekem tüstént, vagy beléd harapok!   -   folytatta.  Nagyon szomorú lett incifinci. Törte a fejét, hogy most mit tegyen.  Közben  besietett a kamrába és kihozott még egy adagot, majd egy adagot pedig szépen becsomagolt.     A patkány azt is befalta.   Mielőtt még szóra nyitotta volna száját, az egérke megszólalt:    Kedves rokon! Csomagoltam neked még a hosszú útra is egy kis elemózsiát.

Köszönöm, hogy meglátogattál és már nyitotta is az ajtót: a patkány pedig se szó se beszéd kikapta a kezéből a csomagot és elsietett.   Egérke még sokáig eltűnődve nézett utána.

Gani Zsuzsa, hobbi meseíró, történetíró, versíró

Nyolc éve kezdtem verseket, meséket, történeteket írni, melyek főként a természetről, illetve hagyományőrzésről szólnak. Hiszen ismernünk kell a múltunkat és ezt a felmérhetetlen jelentőségű hagyatékot tovább is kell adnunk a jövő nemzedékének. Meséimen, verseimen, történeteimen keresztül szeretném segíteni a környezettudatos magatartás kialakítását, természet megszerettetését, megóvását, ezenfelül ékes magyar szavain...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Harangi Árpádné

2023-04-27 02:52

Akár igaz is lehetne. Nálam az egérke van vendégségben, az összes rokonával. Semmi sem segített csak egy cica. Cirmos jelenléte megoldotta a problémát. No ez is egy mese téma!

Gani Zsuzsa

2023-05-17 12:12

Nálunk is megfogta a cicánk az egeret. Egyet még meg is mutatott. Köszönöm szépen, hogy nálam jártál és olvastad a mesém.

Tóth Lászlóné Rita

2024-03-13 07:21

Kedves Zsuzsa! Nem mindegy, hogy kivel barátkozik az ember, jobban mondva az egérke. Egy egértárssal talán jobban járt volna. Szeretettel: Rita

Gani Zsuzsa

2024-03-13 09:23

Kedves Rita! Teljesen egyetértek veled. Szeretettel: Zsuzsa