Mese a kis dinoszauruszról, aki a jövő állata szeretett volna lenni


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Mese a kis dinoszauruszról, aki a jövő állata szeretett volna lenni
Élt egyszer egy kis dinoszaurusz, az a triceratops fajta, akinek kemény csonttaraj volt a feje tetején. Trixinek hívták. Trixi kicsit álmodozó volt, szerette elképzelni a jövőt, és...

Kép forrása: pexels

Mese a kis dinoszauruszról, aki a jövő állata szeretett volna lenni

Élt egyszer egy kis dinoszaurusz, az a  triceratops fajta, akinek  kemény csonttaraj volt a feje tetején. Trixinek hívták. Trixi  kicsit álmodozó volt,  szerette elképzelni a jövőt, és szeretett volna a jövő állatává válni.

Egy nap, miközben a prérin sétált, meglátott egy nagy, zöld fényt kibocsátó gömböt, amint éppen ereszkedett lefelé az égből. Trixi kíváncsian figyelte, majd lassan közeledett feléje. Ekkor kinyílt egy ajtó, és egy fényfolyosó jelent meg  előtte.

„Tér-idő portál vagyok, lépj be. Képes vagyok arra, hogy utazz az időben, és a jövő állatává változtassalak, örökre” , hallotta  odabentról.

Egy pillanatig sem gondolkodott, beugrott a portálba, hogy valóra váltsa álmait. Trixi elmerült a zöld lámpák fényében, nem látott semmit, úgy tűnt, mintha minden forogna körülötte,  és teste kezdett átalakulni, a jövő igazi állatává változott. Egy nagy állattá.

Orrszarvú lett belőle.

Abban a pillanatban azonban Trixi rájött, hogy így soha többé nem fogja látni Triceratops barátait.

 •       Vissza akarok menni a kréta időszakba, hogy újra lássam a barátaimat – kiabálta.
 • Ekkor a portál eltűnt, a fények kialudtak, és Trixi a prérin találta magát.   
 • Valami azonban elromlott: Trixi már nem volt triceratops... de még csak nem is orrszarvú, hanem a kettő keveréke. Egy tóban nézegette magát, és rémülten fedezte fel, hogy  a fején lévő csonttaraj eltűnt, csupán három méretes furcsa szarv van helyette. Nagyon mérges lett, amiért nem azt kapta, amit akart. Ahelyett, hogy futurisztikus állat lett volna, valami mássá változott, olyasmivé, amit nem látott előre. Trixi másnak érezte magát, mint a többiek, hiszen másként nézett ki, és aggódott a létezéséért.
 • -       Ki fognak tenni a falkából, már nem vagyok olyan, mint ők. Furcsa és szörnyű hibrid lett belőlem -  sírta el magát.
 • Néhány napig bújkált, aztán úgy döntött, hogy hazamegy. Lesz, ami lesz. Először mindannyian csodálkoztak, senki sem ismerte fel, volt, aki megijedt tőle, voltak, akik kinevették a három furcsa szarv miatt, de aztán Trixi elmesélte nekik mindazt, ami vele történt.
 • -       Milyen jó, hogy ilyen egyedi lettél. Nincs senki, aki hozzád hasonlítana – mondta a falkavezér, és a többiek pedig lelkesen bólogattak, még azok is, akik előtte kinevették.-       Te akkor is a mi Trixink vagy, ha három szarvad lett!
 • Trixi ekkor megértette, hogy nem az a legfontosabb, hogy olyannál válj, amilyen nem vagy, hanem hogy elfogadd magadat olyannak, amilyen vagy, és megtalált a helyedet a világban. A sokszínűség csodálatos dolog, segít új lehetőségeket felfedezni, és új barátokat szerezni.   
Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!