Mese a pingvinről, aki folyton enni akart


http://mocorgohaz.hu/
  • 2024.
    jan
  • 25

Mese a pingvinről, aki folyton enni akart
Élt egyszer egy kis pingvin aki mindig az evésre gondolt. Nem csinált mást, mint halakat fogott, hogy csillapítsa a szenvedélyét. Nem ment a többi pingvinhez, hogy velük töltse a  napot a különféle játékokkal, v...

Kép forrása: pexels

Mese a pingvinről, aki folyton enni akart

Élt egyszer egy kis pingvin aki mindig az evésre gondolt. Nem csinált mást, mint halakat fogott, hogy csillapítsa a szenvedélyét. Nem ment a többi pingvinhez, hogy velük töltse a  napot a különféle játékokkal, vagy körbejárják a szigetet, ahol laktak, ő csak ment a tengerpartra, belevetette magát a vízbe, és halászott.

  • Kisfiam, miért nem mész játszani a többi pingvingyerekkel? – kérdezte a mamája, de ő csak a vállát vonogatta, s valami olyat mormogott az orra alatt, hogy neki arra nincs ideje.
  • Drága gyermekem – mondta a papája -, az életben van idő mindenre.
  • Ne aggódj, papa, tudom, mit csinálok – válaszolta, s bármit is mondtak neki, nem tudták jobb belátásra bírni.

Egy szép napon amikor éppen  halászni indult,  meglátott egy csapat vidám fiatal pingvint a parton, akik sántikáltak. Érdeklődve figyelte őket, ahogy ugráltak egyik kockából a másikra féllábon. Milyen ügyesek, ámuldozott a mi kis pingvinünk, és addig-addig csodálta őket, amíg meg nem kérdezte tőlük, hogy kipróbálhatná-e a játékot, elfelejtve, hogy ő bizon kissé el van hízva, és  a féllábon való ugrálás  egyáltalán nem ment neki.  Az első osztályt valami nehezen megcsinálta, de már a másodiknál is letette a lábát, a harmadiknál pedig felborult.  A többiek hangosan hahotáztak,  kinevették, és emiatt rettenetesen elszégyellte magát. Olyannyira, hogy arról is elfedkezett, hogy halászni indult, és még a gyomra korgása sem juttatta eszébe eredeti tervét. Elballagott a nagy sziklákig, megbújt közöttük,hogy senki se lássa. Három napig  elő se jött.

Amikor hazament, nagy örömmel fogadták a szülei.

  • Papa, Mama, nézzétek, milyen lapos lett a hasam – mutatta nagy büszkén. - Három napig nem ettem!

Elhatározta,  nem fog minden öt percben enni, mint korábban, és ugyanolyan vidám, játékos pingvin akar lenni, mint a többiek.  Minden reggel  hatalmas gyalogtúrára indult,  és rajzolt egy sántikát az udvarukba, hogy tudja gyakorolni az ugrálást, hogy amikor majd legközelebb ő is benevez a versenybe, ne nevessék ki a többiek.

A kitartása és a szorgalma hamarosan meghozta az eredményt.

 

Fgy

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita

2024-01-26 18:22

Kedves Gyöngyi! Tüneményes és tanulságos meséd tetszéssel olvastam. Szeretettel: Rita