Pityus, az éneklő rozmár


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Pityus, az éneklő rozmár
Élt egyszer egy Pityus nevű rozmár az Északi-sarkon. Pityus nagyon különleges rozmár volt, mert nagy szenvedélye volt a zene iránt. Szeretett énekelni és gitározni a csillagok fényében.
Egy nap Pityus találkozott egy csapat tenger...

Kép forrása: pexels

Pityus, az éneklő rozmár

Élt egyszer egy Pityus nevű rozmár az Északi-sarkon. Pityus nagyon különleges rozmár volt, mert nagy szenvedélye volt a zene iránt. Szeretett énekelni és gitározni a csillagok fényében.

Egy nap Pityus találkozott egy csapat tengeri állattal, akik énekest kerestek évente megrendezendő bulijukra,melyet pàr nap múlva akartak megrendezni,  s emiatt nagyon örültek neki, hogy találkoztak egymással. Megbeszélték, hogy mikor és hol lesz a buli, aztán nagy örömmel tértek vissza az otthonaikba. Pityus  izgatott volt, hogy végre , megmutathatja  zenei képességeit másoknak is.  Ám amikor elérkezett a buli napja, rájött, hogy nincs megfelelő hangja az énekléshez. Annyira csalódott és levert volt, hogy úgy döntött, inkább hazamegy.

Útközben találkozott egy öreg halásszal, akinek elpanaszolta bánatát. A férfi azt mondta neki: „Pityus, az igaz zene szívből fakad. Nem számít, ha ma rekedt is vagy, az a fontos, hogy szívedből énekelj.”

Pityus a halász szavaitól felbátorodva úgy döntött, visszatér a buliba, felkapta a gitárt, és teljes szívéből énekelt. Meglepő módon a rekedt hangja még szebb volt, mint azt valaha is elképzelte. Az összes tengeri állatot elbűvölte az előadása, és énekelni kezdtek vele, mint egy igazi koncerten. Fergeteges buli volt, még a közelben horgonyzó hajó matrózai is táncra perdültek a fedélzeten.

Ettől kezdve Pityus továbbra is énekelt és gitározott a csillagok fényében, és sok állatbarát meglátogatta, hogy zenéjét hallgathassa. 

Fgy

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!