Barion Pixel

Süni Töpi megfázott


http://mocorgohaz.hu/

Hangosmesélő: Gani Zsuzsa

Deres, hűvös reggelre ébredt a sün család.

Már bekuckóztak ugyan a jó meleg avarkupacba, de mivel még messze járt Tél apó, ezért javarészt kint, a szabadban tartózkodtak. Süni Töpi úgy döntött, hogy elindul gilisztát keresni. Az volt a kedvence. Mindig talált a közelben egyet, kettőt.  Anyukája még utána szólt: -Várj egy csöppet, hűvös van kint, tedd a nyakadba ezt a jó meleg sálat! - Dehogyis! Ha-ha-ha-ha – kacagott fel a kis süni. – Hamarosan kisüt a nap és kellemes lesz az idő!

Azzal sietett is tova icike- picike, tipi-tapi lábacskáin. Ám nem lett jobb az idő később sem, sőt még az eső is eleredt. Kippentek- koppantak az esőcseppek az icike- picike süni fején. Erősen fújt a szél: s-s-s-s-s. A fák ágait erősen himbálta. Csakúgy recsegtek- ropogtak tőle.  Giliszta pedig nem volt sehol, hiába kereste az icike- picike Süni Töpi. Mindhiába szedte tipi-tapi lábacskáit, nem járt sikerrel. Egyszer csak: - Hapci! Hapci! Hapci!- tüsszentette. Aztán megint: - Hapci! Hapci! Hapci!- azt hiszem megfáztam.- gondolta magában. - Igaza volt az anyukámnak. Kár, hogy nem hallgattam rá! Mégis csak jó lett volna az a meleg sál a nyakamba! Hm. Azt hiszem, hazamegyek.- Így is tett. Alighogy hazaért: - Hapci! Hapci! Hapci!- tüsszentette.

– Hazajöttem édesanyám. Azt hiszem megfáztam. Igazad volt, mégis csak jó lett volna az a meleg sál a nyakamba! - Gyere, ülj ide!- mutatott a kicsi ágyra- készítek neked forró, mézes-citromos teát. Ha megittad, bújj be az ágyba és aludj egy nagyot. Hidd el, utána jobban leszel. - Úgy teszek, édesanyám! – Így is történt. A forró teát Süni Töpi elkortyolgatta, aztán lefeküdt a kicsi ágyába. Édesanyja jól betakargatta, és megcirógatta a tüskés buksiját. Jó nagyot aludt Süni Töpi. - Krrr-hrrr, krrr- hrrr, hrr-krrr-hiü, pityipű, krrr-hrrr, krrr- hrrr, hrr-krrr-hiü, pityipű - horkolt hangosan. Mikor felébredt, már sokkal jobban érezte magát.

Így történt. Ha nem így történt volna, az én mesém is tovább tartott volna.

 

 

Gani Zsuzsa, hobbi meseíró, történetíró, versíró

PRÉMIUM Gani Zsuzsa Prémium tag

Nyolc éve kezdtem verseket, meséket, történeteket írni, melyek főként a természetről, illetve hagyományőrzésről szólnak. Hiszen ismernünk kell a múltunkat és ezt a felmérhetetlen jelentőségű hagyatékot tovább is kell adnunk a jövő nemzedékének. Meséimen, verseimen, történeteimen keresztül szeretném segíteni a környezettudatos magatartás kialakítását, természet megszerettetését, megóvását, ezenfelül ékes magyar szavain...


http://mocorgohaz.hu/

Vélemények a meséről

Tóth Lászlóné Rita Tóth Lászlóné Rita prémium tag

2024-02-08 15:03

Kedves Zsuzsa! Jó kis tanmese, a gyermek megtudhatja belőle, hogy érdemes a szüleire hallgatnia. Szeretettel: Rita

Gani Zsuzsa Gani Zsuzsa prémium tag

2024-02-08 17:39

Kedves Rita! Szeretek tanmeséket írni. Elég sok van, de a legtöbb még idő hiányában ide nincs feltöltve. Köszönöm, hogy ezt a mesém is elolvastad. Tisztelettel: Zsuzsa

Várkonyi Kitty Várkonyi Kitty prémium tag

2024-03-09 12:36

Szegény kis engedetlen sünike, jól megfázott! Örömmel olvastam a mesédet, gratulálok! Szeretettel: Kitti

Gani Zsuzsa Gani Zsuzsa prémium tag

2024-03-09 22:01

Kedves Kitty! Köszönöm szépen! Szeretettel: ZsuzsaSütibeállítások