Viziló Vally 3. Vally és a karácsony


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Fodor Gyöngyi -  Viziló Vally 3.  Vally és a karácsony
 
- Ideje levelet írni Télapónak - állapította meg Vally,  amikor egy decemberi reggelen kilépett a házból. Úgy érezte, hogy befagyott az orra a hidegtől. A szemben lévő ház udvarán hars...

Kép forrása: pexels

Fodor Gyöngyi  -   Viziló Vally  3.   Vally  és a  karácsony

 

- Ideje levelet írni Télapónak -  állapította meg  Vally,    amikor egy decemberi reggelen kilépett a házból. Úgy érezte,  hogy befagyott az orra a hidegtől.  A szemben lévő ház udvarán harsány gyerekcsapat csúszkált a jégen.  – Még jó, hogy tettem sapkát is, mert lefagynának a füleim!

Amikor visszament a meleg  házba, azonnal elővette a levélpapírt, a tollat és írni kezdett:

            Kedves Télapó, nincs nagy kérésem hozzád, nem kérek biciklit,  nem kérek távirányitós autót, sem drága ruhát, én csupán azt szeretném, ha esne a hó és  fehér karácsonyunk lenne az idén!  Köszönöm!

Sokszor ölel: Viziló Vally

 

Borítékba tette,  megcímezte, s a biztonság kedvéért bélyeget is ragasztott rá, pedig azt olvasta, hogy a Télapónak címzett leveleket bélyeg nélkül is kézbesíti a posta.

- Holnap feladom a képeslapokkal együtt! -  örvendezett. -  Remélem időben megérkezik! -  Azzal elővett  néhány karácsonyi képeslapot. Egyet a keresztanyjának,  az afrikai  mocsaras tó parjára,  és egyet-egyet  az ottani barátainak:

Zebra Zénónak,

Ottónak , az oroszlánnak és Krokodil Kornéliának.

Megírta nekik, hogy megérkezett a tél, hideg van, és még mindig nagyon sokat  gondol rájuk és  az együtt töltött forró nyári napokra, a kirándulásaikra. Boldog karácsonyt kívánt nekik, remélve, hogy  találkoznak  hamarosan. Másnap  vidáman ment a postára, mert már a gondolattól is jobb kedve lett, hogy Télapó küld majd egy kis havat karácsonyra.   A napok gyorsan mentek, Vally nem unatkozott, ünneplőbe öltöztette  a házat, az ajtóra karácsonyi díszt rakott,  az ablakokra üvegmatricákat ragasztott, kiállította a kertbe a világító rénszarvast, az erkélyre pedig felakasztotta a létrán mászó Télapót.

- Már csak egy hóember hiányzik, és minden tökéletes lesz! – örvendezett.

A barátai is megígérték, hogy december 24-én este átjönnek, és együtt ünneplik meg a Szent estét.

Max, az orrszarvú,

Béni, a leveli béka,

Marci, a csimpánz,

Teknős Teca,

Csuri, a papagály  és Zsófi a zsiráflány.

 

      Amikor már csak pár nap volt karácsonyig, sütött egy nagy tál  mézes kalácsot és diós beiglit. Mákosat nem, mert sem ő, sem a barátai nem szerették a mákosat.  Feldíszítette a fenyőfát,  csodaszép karácsonyfa lett belőle. Megfőzte a töltött káposztát, megsütötte a halat, majd becsomagolta az ajándékokat.

Maxnak, az orrszarvúnak  cilindert és varázspálcát a bűvészmutatványaihoz.

Béninek, a levelibékának egy esernyőt, az esős napokra.

Marcinak, a csimpánznak  egy  pár kék kesztyűt és  kék zoknikat, mert  ez volt a kedvenc színe.                                               

Teknős Tecának egy füles sapkát, hogy ne fázzon a feje  és  a fülei.

Csuri, a papagály egy tükröt kap Lilitől,  így nézegetheti majd magát kedvére.          

Zsófinak, a zsiráflánynak két pár gumicsizmát, hogy mind a négy lábára jusson belőle.

 

Végre itt a Szent este!  Teknős Teca, mint mindig, most is elkésett.

- Esik a hó! -  ujjongott Vally, amikor Tecának ajtót nyitott és látta a hatalmas pelyhekben szállingózó hópelyheket.  – Télapó megkapta a levelemet!  Fehér karácsonyunk lesz! Köszönöm, Télapó! -  elhatározták, hogy amint lesz elegendő hó, kimennek majd hógolyózni és  építenek egy hóembert a kertbe.

      Megvacsoráztak, meggyújtották a csillagszórókat, karácsonyi dalokat énekeltek, Vally felolvasta a Háromkirályok történetét, majd átadták egymásnak az ajándékokat. Vally fényképezőgépet kapott a barátaitól. Nagyon örült neki, mert így most lefényképezheti a hóesést, a karácsonyfát, és  küldhet néhány fényképet  az afrikai barátainak:

Zebra Zénónak,

Ottónak, az oroszlánnak és Krokodil Kornéliának.

 

 

 

Fodor Gyöngyi, Író - regények, novellák, mesék

Régóta írok. Első megjelent mesém a Nők Lapjában volt, Utazás seprűnyélen címmel, majd megjelent egy mesekönyvem A királykisasszony fogyókúrája, magyarul és német nyelven is . A német nyelvű kiadás a Frankfurti Könyvvásáron mutatkozott be 2007-ben. Nemrég jelent meg egy meseantológia, Hétmérföldes mesék a címe, melyben A két vörösbegy c.mesémmel én is benne vagyok. Ugyancsak benne vagyok egy mesémmel...


https://smaragdkiado.hu/termek/varazslatos-mesketek-1-meseerdo/

Vélemények a meséről

Ehhez a meséhez még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első aki véleményezi!
A szerző biztosan nagyon hálás lesz érte!