Barion Pixel

Bombicz Judit Bombicz Judit ellenőrzött, megbízható szerző

hivatalos szerző, meseíró

Bombicz Judit meseíró vagyok. 1966. január 30-án születtem, Dorogon. Születésem óta (öt év megszakítással) Tokod Nagyközség üveggyári településrészén élek. 
Tinikorom óta írok. 15 évesen versekkel kezdtem, a meseírás csak felnőtt koromban ért utol.

Kislányomnak folyamatosan saját meséket meséltem, melyeknek ő volt a főszereplője, de egyiket sem írtam akkor le. Sokáig eszembe sem jutott a publikálás, aztán egyszer elém került egy pályázat. Úgy gondoltam, semmit nem veszíthetek, ha egpróbálom. Be is került egy mesém az akkori  antológiába (Havakba égetett szavak - Accordia Kiadó). Azóta töretlen a mesék iránti szerelem. Imádom a mesék, a varázslatok világát, s ezt nagyon szeretem megmutatni gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
Igazából nem szeretek korosztályt behatárolni, mert könyveimet két évestől tizenévesig mindenkinek vették már, sőt, nagyon sok felnőtt saját magának vásárolta meg valamelyik mesekönyvemet.

Szerzői oldalamon 2017. decembere óta havi nyereményjáték keretei között a nyerteseknek saját, személyre szóló meséket írok. 

Kiadott könyvek


2012. Csodák könyve - United. P.C. Kiadó
Fülszöveg:
A mesék főszereplője két gyermek, egy testvérpár, Fanni és Péter. Kettejük közül Fanni az idősebb, a nagytestvér, aki varázslatos kalandjaik közepette megpróbál vigyázni öccsére is, miközben minden alkalommal megoldanak egy problémát a mágikus világ lakóinak segítségével. A mesék között a fő kapocs a két gyerek, akik tulajdonában varázserővel bíró tárgyak vannak, s ezek minden alkalommal egy másik világba repítik őket, ahol olyan dolgokkal találkoznak, amit csak ők láthatnak, akik még hisznek a mesevilág létezésében. A történetek elrepítenek az Északi-sark közelébe, a felhők fölé, és még sok más helyre, ahol csodás dolgok történhetnek…


2017. Mesék elalvás előtt - ForArt Kiadó
Fülszöveg:
Szeretettel ajánlom minden meserajongó gyermeknek és szüleiknek, Mesék elalvás előtt című könyvemet. 
Olyan történeteket írtam, melyek hősei néha emberek, de főként emberi tulajdonságokkal felruházott állatok vagy tárgyak. Sok történetemben megjelennek a kisegerek, valamiért nagyon szeretem beleszőni őket a mesékbe.
Mindegyik történetnek van valamilyen rejtett tanulsága, így a kicsik észrevétlenül tanulnak meg olyasmit, amire szeretnénk felhívni a figyelmüket. 
Úgy érzem, nincs szebb annál, mint amikor egy csöppség csillogó szemekkel hallgatja a felolvasott mesét és nem akarja, hogy véget érjen.
Végül, de nem utolsó sorban ott a sok szép illusztráció, amik színessé, szebbé teszik az egész kiadványt. 
Jó szórakozást kívánok a történetekhez!


2020. Csodák könyve (második kiadás) - NewLine Kiadó
Fülszöveg:
Elvarázsolt karácsonyfadísz? Más világokba repítő könyv? Netán egy tükör, ami olyan helyre visz, amiről nem is álmodtál? Ugye milyen hihetetlen dolgok? Mégis, ebben a mesekönyvben mindet megtalálod, ahogy a manókat, sellőket, tündéreket is. Olvass bele ezekbe a mesékbe, és kísérd el a szereplőket olyan világokba, amelyeket csak a képzelet, a fantázia mutathat meg neked!
Keresd meg Fannival és Péterrel a Mikulást vagy ússzatok együtt a tenger mélyén!
Induljatok együtt a mesék birodalmába…


2021. Mesevarázs - NewLine Kiadó
Fülszöveg:
Ugye ti is szeretnétek találkozni a Varázsvilág lakóival?
Zoé, Susy és kis barátjuk, Beni, a zöldmanó meg is teszik. Ellátogatnak a zöldmanók falujába, megismerkednek a tündérek sárkányával, bekukkanthatnak az Egérkirály otthonába, sőt, még a Sellő-tó lakóinak palotáját is bejárhatják. 
Ha ti is kíváncsiak vagytok ezekre a helyekre és lakóikra, utazzatok kis barátainkkal a mesék szárnyán a fantázia világába.
A mesekönyvben található egy bónusz mese és a hozzá illő illusztráció. Készítőik, akik maguk is gyerekek, egy Meseíró és Illusztráló Pályázat keretein belül nyerték el a lehetőséget erre a megjelenésre.

Csete Dóra meseíró véleménye a könyvről:
„Teljesen elvarázsolt Judit története. Visszarepített az óvodás éveimbe, azon belül is az akkori legjobb barátnőmmel töltött játékos napokba. Nagyon aranyos, ahogy a kis barátok segítségével megismerhetjük a Judit által felállított fantázia világot. Jó kis kerek a történet, a karakterleírások fantasztikusak, magam előtt láttam minden egyes kis szereplőt. Nagyon tetszett, hogy összekötötte az óvodát egy másik képzeletbeli világgal. Továbbá olvashatunk benne verseket. Mind nagyon találóak, egyszerűek, könnyen érthetőek még is zseniálisak. Ajánlom minden kis és nagy ovisnak, hiszen olyan értékeket közvetít a mese, amit mindenképpen érdemes magunkkal vinni a továbbiakban. A végén én is elmorzsoltam a szereplőkkel együtt egy aprócska könnycseppet a szemem sarkában. Köszönöm Juditnak ezt az élményt."

Deményné Anna, egy olvasó véleménye a könyvről:
"Elolvasván a Mesevarázst, az jutott eszembe, hogy amíg az ember óvodás, minden bokor alatt tündéreket, manókat lát. Mire felnövünk, elfelejtjük a mesebeli lényeket, akikkel az óvoda udvarán játszottunk.
A mai világban, egy hároméves gyerek kezébe telefont nyomnak, így elfelejti megnézni a fák tövét, a bokrok alját. Sivár és boldogtalan óvodáskor.
Ez a mese talán felnyitja a szülők-nagyszülők szemét (hiszen ők fogják felolvasni), eszükbe juttatja azokat a tündéreket és manókat, akikkel ők játszottak.
Ne csukjuk be a fantázia világának ajtaját, mielőtt kinyitottuk volna egy óvodás gyerek előtt."


2022. Mesék elalvás előtt (második kiadás) - NewLine Kiadó
Fülszöveg:
Ha még nem találkoztál a könyv szereplőivel és kalandjaikkal, itt az idő, hogy ezt orvosoljuk. 
A Mesék elalvás előtt című mesekönyv második, kicsit újra gondolt kiadását tartod most a kezedben. Az első kiadáshoz képest annyi a változás, hogy bár a mesék ugyanazok, néhány új illusztrációval bővült a könyv, hogy még színesebb, még élvezhetőbb legyen a kicsik számára. A borítókép is kis változáson ment át, bár nem feltűnően.
A könyvben szereplő meséket kicsik és nagyok egyaránt szórakoztatónak tarthatják. Találkozhattok kisegerekkel, a Mikulással, manókkal, sőt, még beszélő, érző növényekkel, tárgyakkal is. 
Ha szeretnél kicsit egy másik helyen kalandozni, vedd kezedbe ezt a könyvet és merülj el a mesék világában! 
Jó szórakozást mindenkinek!

Fejes Gábor olvasó véleménye a könyvről:
"Most sikerült kiolvasnom a könyvedet és csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róla.  Elképesztően szép mesék vannak benne. A kislányom csillogó szemekkel hallgatta az összes történetet. Ahogy az állatokat felruházod emberi tulajdonságokkal, az valami csodálatos.
A kislányom kedvence az a mese volt, ahol az erdei állatok megmutatják az otthonukat az erdőben. Nekem pedig az állatkertes történet lopta be magát a szívembe a legjobban, de az összes mese kedves, tanulságokkal teli, és észrevétlenül tanító.
Köszönöm, hogy olvashattam ezt a csodás könyvedet is!"

Mimi Taylor író, kiadóvezető véleménye a könyvről:
"Karácsony Szelleme, a kis vadgesztenye, a futóbab és az állólámpa, hogy csak néhány példát említsek. Mi a közös bennük? Egyetlen dolog, mind-mind mesehősök. De ki hallott már ilyet?
Bombicz Judit történeteiben, különleges főhősein keresztül mutatja meg mindenkinek, mennyire fontos a barátság, társaink megbecsülése, az önzetlen segítségnyújtás és a szeretet. 
Mindegyik mese tanít valamit az életről, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Mesék elalvás előtt egy igazán különleges kötet, melyben az írónő válogatott meséi kaptak helyet. 
Szívből ajánlom minden gyereknek nullától száz éves korig."

Saját, megjelent könyveimen kívül több mese- és vegyes antológiában is jelentek meg történeteim. Ilyen például Az én mesém mesekönyvsorozat. 


 

 

 

 

Sütibeállítások