Bombicz Judit Bombicz Judit ellenőrzött, megbízható szerző

hivatalos szerző, meseíró

Bombicz Judit meseíró vagyok. 1966. január 30-án születtem, Dorogon. Születésem óta (öt év megszakítással) Tokod Nagyközség üveggyári településrészén élek. 
Tinikorom óta írok. 15 évesen versekkel kezdtem, a meseírás csak felnőtt koromban ért utol.

Kislányomnak folyamatosan saját meséket meséltem, melyeknek ő volt a főszereplője, de egyiket sem írtam akkor le. Sokáig eszembe sem jutott a publikálás, aztán egyszer elém került egy pályázat. Úgy gondoltam, semmit nem veszíthetek, ha megpróbálom. Be is került egy mesém az akkori  antológiába (Havakba égetett szavak - Accordia Kiadó). Azóta töretlen a mesék iránti szerelem. Imádom a mesék, a varázslatok világát, s ezt nagyon szeretem megmutatni gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.
Igazából nem szeretek korosztályt behatárolni, mert könyveimet két évestől tizenévesig mindenkinek vették már, sőt, nagyon sok felnőtt saját magának vásárolta meg valamelyik mesekönyvemet.

Szerzői oldalamon 2017. decembere óta havi nyereményjáték keretei között a nyerteseknek saját, személyre szóló meséket írok. 

http://mocorgohaz.hu/

Kiadott könyvek


2012 - Csodák könyve (United P.C. Kiadó)
Fülszöveg: 
A mesék főszereplője két gyermek, egy testvérpár, Fanni és Péter. Kettejük közül Fanni az idősebb, a nagytestvér, aki varázslatos kalandjaik közepette megpróbál vigyázni öccsére is, miközben minden alkalommal megoldanak egy problémát a mágikus világ lakóinak segítségével. A mesék között a fő kapocs a két gyerek, akik tulajdonában varázserővel bíró tárgyak vannak, s ezek minden alkalommal egy másik világba repítik őket, ahol olyan dolgokkal találkoznak, amit csak ők láthatnak, akik még hisznek a mesevilág létezésében. A történetek elrepítenek az Északi-sark közelébe, a felhők fölé, és még sok más helyre, ahol csodás dolgok történhetnek…


2017 - Mesék elalvás előtt (ForArt Kiadó)
Fülszöveg: 
Kéziratom gyermekmeséket tartalmaz, melyek hősei néha emberek, de főként, emberi tulajdonságokkal megszemélyesített állatok, esetleg tárgyak. Legtöbb mesémben megjelennek az egerek, valamiért szeretem őket beleszőni a történeteimbe.
Mindegyik történetnek van valamilyen elbújtatott tanulsága, így a gyermekek észrevétlenül tanulják meg, amit közölni szeretnék velük. 
Meséimet eddig nagyon sokan olvasták már. Felnőttek, gyerekek egyaránt. Sőt, a helyi óvodában rendszeresen olvassák a kicsiknek az írásaimat. Jó látni, amikor csillogó szemekkel hallgatják azokat a történeteket, amiket én írtam.

2020 - Csodák könyve (második kiadás - NewLine Kiadó)
Fülszöveg: 
Elvarázsolt karácsonyfadísz? Más világokba repítő könyv? Netán egy tükör, ami olyan helyre visz, amiről nem is álmodtál? Ugye milyen hihetetlen dolgok? Mégis, ebben a mesekönyvben mindet megtalálod, ahogy a manókat, sellőket, tündéreket is. Olvass bele ezekbe a mesékbe, és kísérd el a szereplőket olyan világokba, amelyeket csak a képzelet, a fantázia mutathat meg neked!
Keresd meg Fannival és Péterrel a Mikulást vagy ússzatok együtt a tenger mélyén!
Induljatok együtt a mesék birodalmába…

2021 - Mesevarázs (NewLine Kiadó)
Fülszöveg:
Ugye ti is szeretnétek találkozni a Varázsvilág lakóival?
Zoé, Susy és kis barátjuk, Beni, a zöldmanó meg is teszik. Ellátogatnak a zöldmanók falujába, megismerkednek a tündérek sárkányával, bekukkanthatnak az Egérkirály otthonába, sőt, még a Sellő-tó lakóinak palotáját is bejárhatják.
Ha ti is kíváncsiak vagytok ezekre a helyekre és lakóikra, utazzatok kis barátainkkal a mesék szárnyán a fantázia világába.
A mesekönyvben található egy bónusz mese és a hozzá illő illusztráció. Készítőik, akik maguk is gyerekek, egy Meseíró és Illusztráló Pályázat keretein belül nyerték el a lehetőséget erre a megjelenésre.

Ezeken kívül több antológiában, meseantológiában is megtalálhatóak a meséim.

2022 októberében készülök megjelentetni Mesék elalvás előtt című mesekönyvem második kiadását a NewLine Kiadónál, kicsit szebb, kibővített változatban.