Hollenczerné Balogh Ilona

amatőr "blogger és meseíró"

Hollenczerné Balogh Ilona vagyok, akinek a matektanítás mellett a „gyöngyélete” van… Miért is? Lassan 25 éve foglalkozom gyöngyfűzéssel. Az iskolámban az elmúlt években számos hitelesített magyar gyöngyfűzési rekordot állítottunk fel a tanítványaimmal. A Bigyi-Bogyó blogomon ezekről a rekordokról sokat olvashatsz.

Vajon miért írok a gyöngyfűzési tevékenységemről, amikor ez egy meseportál? 
Az elmúlt évek során nagyon sok gyereknek, felnőttnek tanítottam meg a képességeket fejlesztő gyöngyfűzést, de szeretném, ha még több kisgyerek foglalkozna ezzel a tevékenységgel. A blogomon található képes leírásokkal segítem a szülőket, pedagógusokat.   

Most pedig jöjjön a mesekönyves rész!
A kicsi gyerekek még nem tudnak gyöngyöt fűzni, hiszen nem egyszerű megfogni az apró gyöngyöket. Mivel fontos az, hogy a kisebbek is minél hamarabb megismerjék a gyöngyös „világot”, ezért nekik mást kellett kitalálnom. A gyöngyfűzés legnépszerűbb témája a gyöngyállatkák fűzése, így a meséimben is gyöngyállatok szerepelnek. A Gyöngycsibék és barátaik mesekönyvben születésük pillanatától ismerhetjük meg a 6 gyöngycsibét, gyöngykutyusokat, gyöngycicákat és gyöngyröfiket.
A gyerekek boldogan lapozhatják,  nézegethetik a különleges gyöngycsibés illusztrációkat és hallgathatják a vidám és tanulságos meséket, melyek reményeim szerint kialakítják a gyerekekben azt a vágyat, hogy ők is megtanulják majd a gyöngyfűzést. 
A könyveimben mesék olvashatók és nem gyöngyfűzési leírások. 

Mivel mese nélkül nem élet az élet, nincs mese, mesélni kell! ;) Nálam pedig a mese is „gyöngyös”. Olvass gyöngycsibés meséket gyermekednek és fokozatosan vezesd be a gyöngyfűzés világába! 

Legyen mindenkinek mesés gyöngyélete! 

Kiadott könyvek


Gyöngycsibék és barátaik

Játszani jó! 

Játszani jó! - online változat 1. rész

Játszani jó! - online változat 2.. rész

Versenyezni jó! - online változat 1. rész