Barion Pixel

Szabó Veronika

amatőr író

Nyírteleken születtem, jelenleg Nyíregyházán élek. Korai irodalmi érdeklődésemre nagy hatást gyakoroltak a  szüleimtől, a nagymamámtól  és az első tanítómtól hallott mesék, valamint a Petőfi Rádió régi irodalmi műsorai.  Az első verseimet 12 éves koromban írtam, azok sajnos már nincsenek meg. Hosszú ideig szabadidő hiányában nem nagyon foglalkoztam írással, csak néha vetettem papírra gondolataimat prózák formájában, de azokat a fiókom mélyén őriztem. 2017-ben készítettem el mindkét szülőm ágán Családkönyv címmel ősiem, rokonaim fotókkal, dokumentumokkal illusztrált történetét, eddig ez volt a legnagyobb munkám. Írásaim folyóiratokban, online felületeken,helyi és megyei lapokban, illetve antológiákban is olvashatók. 2021-ben jelent meg A gyógyír című novellás kötetetem. 

2023. decemberében jelent meg a Ha kimentesz a békaságból című, 40 gyermekverset tartalmazó kötetem. Minden vershez tartozik egy-egy gyönyörű, Gyólai Gabriella által alkotott illusztráció. Most egy meséskönyv, és két életrajzi regény megírása van folyamatban van, s továbbra is írok novellákat, verseket.

Mesemondóként elég sokan ismernek, meghívásra többször szerepeltem sikerrel felnőtteknek és gyermekeknek szóló rendezvényeken. A Magyar Népmesepontok és a Magyar Versmondók Egyesülete által rendezett országos Népmese-és Ballada előadó Találkozón Arany oklevél elismerésben részesültem. Irodalmi pályázatokon több alkalommal értem el  helyezést.      

 

Kiadott könyvek


A gyógyír (novellák) 

Ha kimentesz a békaságból (gyermekversek) 

A könyv 40, gyönyörű illusztrációivak ellátott gyermekverset tartalmaz. (illusztrátor: Gyólai Gabriella) 

(Megvásárolható nálam, és a Líra Könyvesboltokban. Megrendelhető: líra.hu. alexandra.hu, rukkola.hu, vatera.hu, ujkonyvek.hu, webauhaz.rozsavolgyi.hu, numero7.com)