Barion Pixel

Borján Márta Borján Márta ellenőrzött, megbízható szerző

meseíró

Borján Márta vagyok, általános iskolai magyartanár és fejlesztő pedagógus.

Mindig nagyon szerettem a meséket, a verses meséket különösen.

Kisunokám érkezésekor kezdtem el én is verses meséket írni, de azóta már prózai alkotásokkal is megpróbálkoztam.

Az iskolában is szívesen tanítom ezt a műfajt, mert nagyon jól fejleszti a gyermekek érzelmi intelligenciáját. 

Unokám is imádja a meséket, és rendkívül élvezi, amikor bábokkal életre keltjük a történetek szereplőit.

 

Kiadott könyvek


Cím: Bella, a tündéri segítség

2020 októberében jött ki a nyomdából a könyv. 500 példány készült belőle, de kereskedelmi forgalomba nem került. Én árusítom személyesen, vagy internetes (facebook) kapcsolatfelvétel után postázva.

A könyvben kis állatkákról szóló, különböző témájú verses mesék olvashatók, melyek a kicsik érzelmi intelligenciáját is fejlesztik, bennük igazi emberi értékekkel találkozhatnak. 

A mesék rövid tartalma a könyv hátoldalán is olvasható.

A tündérkirálynő súlyos beteg lesz, életének megmentéséhez a sárkányforrást – a veszélyt is vállalva – egyetlen lánya, Bella szerzi meg. A további kis történeteknek is ő az egyik főszereplője, az ő segítségével oldódnak meg a problémák.

A némasági átokkal sújtott hercegnőn minden akadályt legyőzve segít a kis tündér. Róka Rudi Télapó ellen tervezett bosszúját is meghiúsítja, és a kis fenyőt a kivágás elől a tölgyerdőbe menekíti bátor barátai segítségével. A szerencsétlenül bajba jutott őztestvért kiszabadítja a rabságból a hős őzikékkel. Segít visszaszerezni az elrabolt húsvéti tojásokat, így a gyerekek legnagyobb örömére nem marad el az ünnep.

Tanulságos leckét kapnak tőle a másokat kigúnyolók. Neki köszönhetően szerencsésen végződik a borztestvérek anyák napra szánt meglepetésének megszerzése. Végezetül: ötéves cirkuszi rabságából szabadul ki egy medvepapa kis bocsainak és persze Bella tündérnek jóvoltából.

 

Sütibeállítások