Bubenkó Andrea

örömíró, hobbiíró, mindennapi mesélő

Bár gyerekkorom óta időről-időre mindig megtalált a mesélés - néha az írás is - valamilyen formája, az első gyermekünk születése után írtam le az első mesém a férjem unszolására. Ezt persze aztán több is követte mindenféle, - kisfiamnak illetve kislányomnak szánt - valós és kevésbé valós mesebeli karakterrel. Azzal biztos nem mondok újat, hogy a mesék illetve a történetek kitalálásában jelenleg is sokat segítenek a gyermekeim, sokszor a velük megélt mindennapok elevenednek meg a történeteimben.

Jelenleg külföldön élünk és az, hogy a magyar történetek, mesék, nehezen vagy egészen más formában jelennek meg a mindennapjainban, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a saját történeteinket mesébe foglaltam. Az elmúlt években érett meg bennem a gondolat, hogy írásaim nyilvánossá, online felületen elérhetővé tegyem, így próbálva örömet okozni más gyereknek is a meséim által.

Felnőtteknek szóló verseket és történeteket is írok, mégis a mese az, ami a lelkemhez közel áll. Jelent már meg antológiában írásom illetve vannak meséim, amik különdíjat, első helyezést értek el meseíró pályázaton. Több felületen online jelenleg is elérhető pár mesém illetve pár éve egy megkeresésre igent mondva, egy mesés appban is elérhető már néhány. Nem olyan rég pedig már mesét is fordítottam, hangoskönyvet szerkesztettem egy külföldi alapítványnál, ahol az ország hivatalos nyelvétől eltérő anyanyelvű gyerekek nyelvi fejlődését segítik a mesék által.